Det er noen år siden sist Vamp hadde konsert i Fitjar Kultur- og Idrettsbygg. Lørdagens konsert bar preg av gjensidig glede.

Øyvind Staveland ønsket velkommen og ga publikum en kort orientering om at Vamp har spilt og vært i rampelyset i vel 20 år nå, og de har gitt ut 9 studioalbum. Noen ”Spelemannspriser” har det også blitt på VAMP, og i 2006 ble de «Årets Spelemann».  

Lørdag kveld hadde bandet med to musikere ekstra, Geir Sundstøl på gitar og Stein Inge Brekkhus på slagverk, og kveldens konsert inneholdt gamle og nye sanger. Kveldens besetning var på sju musikere som briljerte / håndterte sine instrumenter med de vakreste toner i samklang og med gode stemmer. Godt for øret!

Vamp åpnet med «Benonis voggesang».  Dernest kom «Juli», men denne gangen kun instrumentalt. Vakkert!

Vamp sine sanger inneholder mange tekster om havet…«Nok var nok», mente Øyvind Staveland og kontaktet Ingvar Hovland og sa han ikke måtte skrive flere sanger om havet. Men det ble om havet likevel: ”«Nok ein sang om havet». «Hallo….. Adjø» Tekst Kolbein Falkeid / Musikk Jan Ingvar Toft,
 var vamps første plateinnspilling på vinyl.

Den ble en fulltreffer for publikum i Idrettshallen, og de svarte med stor applaus. En fulltreffer ble også «Tir n’a Noir» (tekst Kolbein Falkeid / musikk Øyvind Staveland).

Musikerne i Vamp spiller på flere instrumenter, samt sine egne stemmer, og instrumenter hadde de rikelig av: Flere gitarer, fioliner, fløyter, banjo, et orgel med mer. Den ene godlåten etter den andre kom, og så et musikalsk inferno: «Månemann»

Publikum kokte, det ble stående applaus og plystring. Både lyd og lys var spektakulære partnere under denne flotte konserten. «Liten fuggel» ble da capo-nummeret, og fuglen har nok fått seg rede i mange av de ca. 550 Vamp-tilhengerne på konserten i Fitjar Kultur- og Idrettsbygg.