Stor sorg i Fitjar over Stall Tuftes tap av avlshingsten, og brukshesten, Rimfaks fra Moan.

Til minne om hvilken fantastisk hest du var – Rimfaks fra Moan:

Vi kjøpte deg fra troms for nesten 5 år siden, du var tredjepremiert avlshingst med 10 (av 10) i lynne, vi trente deg opp og du kunne brukes til alt, du var kjempeflott og en meget god og trygg kjørehest. Du hadde gode travegennskaper med lange steg og god fart (uheldigvis fikk du aldri vise dette med tidtagning). Du ble trenet i dressur og var et naturtalent, du gjorde alltid ditt beste. Vi startet sprangtrening med deg og også der som i alt annet var du naturtalent, du startet og avsluttet din sprangkarriere som alltid med å vinne (eller høyt opp på plassering), for du rev skjelden/aldri hinder og du hoppet alt og du gikk alltid der du ble styrt. Tusen takk Rimfaks for alt du gav oss, du er defintitivt den aller beste hesten som vi noen gang har kjent. Du var tvers gjennom snill, ærlig som få, du visste hvordan du skulle være med de forsjellige ryttere du hadde på din rygg, du gjorde alt rett, alltid. Du gikk alle steder du ble bedt om, du svømte i sjøen, vi kunne trygt sette hvem som helst på din rygg eller i vogn bak deg og vite at det alltid ville gå bra. Du var en fantastisk konkuransehest, alt var en lek for deg korte svinger mot høye hinder var ingen problem, raskt tempo mellom kjegler og hinder med vogn uten å rive, ingen problem med deg da du var så lydhør, styrbar og trygg. Flere unge ryttere har fått starte sine første stevner med deg og du fikk alle feilfritt og trygt gjennom. Du var helt garantert den aller beste hesten i verden, ingen over deg og ingen på siden. Du har også avlet mange meget gode og flotte n/l-hester, da du har vært en av landets beste avlshingster i forhold til utstillingsresultater landet over, og alle som har avkom etter deg, skryter av hvor lette de er å få til og hvor snille de er, det har de alle etter deg Rimfaks. Vi kom oss aldri til NM for n/l-hest Rimfaks, men eg vet at du kunne vunnet hele norgesmesterskapet sammenlagt, da du gang på gang har vist oss og andre at du virkelig kan.

Vi har tapt en virkelig fantastisk hest og skulle gjordt hva som helst for at du skulle levd i dag og mange år fremover. Alle som fikk æren av å treffe deg og/eller bli kjent med deg var så imponerte over slik en fantastisk hest du var på alle måter, alle kunne ri/kjøre deg, du var hingst og ble ridd av unger ned i 6-7 års alder alene sammen med brunstige hopper og andre hester, og du oppførte det alltid bra. På stevner var du så rolig og grei, du vant som oftes over de store hestene du konkurerte mot, du imponerte virkelig alle som fikk se deg i aksjon. Du var hele Stall Tuftes stolthet og alt på Stall Tufte var bygd opp rundt og på grunn av deg, det var du som var hovedhesten, ”nøkkelen”, til alt vi driver med. Du hadde et stort hjerte av gull. Kunne skrevet om hvor fantastisk du var i dagesvis, men både eg og alle som kjente deg vet at du var best og en hest det ikke finnes like av, vi kommer garantert å sørge over deg i all evighet.

Tusen takk Rimfaks for alt vi fikk oppleve med deg.

Dette var hva som skjedde:
lørdag 18.09 var rimfaks dårlig/slapp, han la seg og ville ikke spise, men ingen flere symptomer, han hadde nok allerede da en mindre slyng på tykktarmen, men litt luft/avføring fikk passere, så vi og vetrinær trodde at dette skulle gå bra, tarmlyder var ok, han ble satt på all mulig behandling, krampestillende, olje, lucernevann, smertestillende, søndag fikk han også drypp og sonde med lunket vann, ingen tilbakesprut (som ville være tegn på slyng), men søndag ettermiddag ble han mye verre, han hadde fått blodforgiftning pga koldbrann i tykktarmen hvor slyngen var, ja vi obduserte han fordi vi måtte vite hva som gikk så gale. Dyrlegen som hadde frihelg tilbrakte omtrent hele helgen på stall tufte, da det ble snakk om å kjøre han til klinikk var det ikke noen på vakt til å ta imot (søndag morgen), men vi var i kontakt med flere vetrinære eksperter og prøvde virkelig alt som kunne prøves for å redde vår aller beste hest, men vi måtte gi tapt denne gang, han ble avlivet i boksen sin, han var da smertefri, hadde fått sterke smertestillende og var ganske omtåket, vetrinær gav han de 4 giftsprøtene mens han hadde sitt vakre hode i mine armer, han døde da fort og smertefritt.

Vi er i dyp sorg og håper aldri at vi eller andre kommer til å oppleve dette igjenn, det var så altfor tidlig, han skulle være hos oss i mange år fremover, han var virkelig alt for oss.

Ina, Stall Tufte