Travle dager  i terneflokken både for ungene og de voksne.

Det går i mating, og opptrening av vinger som snart skal fly dem til en ny sommer på de sørligste breddegrader

Det er unger i terne-kolonien med ca.14 dager alders – forskjell på utklekkingen. Det er spennende å betrakte dem i kikkert. Ungene er  skarpe i blikket , og følger godt med  resten av familiemedlemmene sine. Alle  vil ha mat, og vi ser at de blir matet med tobis , en liten fisk på ca 7 cm..

Ternelivet går sin gang. Ungene kravler rundt  på det lille berget som er hekkeplassen . Noen av dem er alt begynt å få voksen fjærdrakt, de kan også  ta noen gode flygeøvelser over svabergene. Andre strekker litt på vingene, og tripper   rundt, de er  også blitt raske til beins etter hvert. Makrellterner er det flest av i Havn, de  trekke til de sydligste strøk i Europa  om noen uker. Raudnebbternen drar til havområdene  rundt Antarktis .

I går var det nok et lite drama som gikk for seg ! Plutselig var tre måker i kamp i fjæresteinen ved naustet  like ved. Ternene prøvde å jage dem vekk. Tror nok kanskje måkene hadde en terneunge på menyen sin .

Det er utrolig spennende å få følge med på ternenes sommeropphold her i Havn. De er noen flotte, elegante  og intense fugler .

Velkommen tilbake neste år !