Ingen av trekkfuglene reiser lenger enn ternene.

En dag i mai var ternene tilbake i Havn. Da hadde de fløyet nordover fra sine områder på den Sør- og vest-afrikanske kysten, eller like fra Antarktis.

Ingen av trekkfuglene  reiser lenger enn ternene. Etter en hekkeperiode på vår nordlige halvkule med mye lys og næring, er de om ca. 8 uker klare for å dra sørover igjen. På min «på tå hev» fototur til hekkeplassen deres i ettermiddag, var det ny-utklekkete unger og flere egg å se. så de er nok i rute med hekkingen. Ungene  er for små ennå til å begynne flygetreningen sin. Gleder meg til å se dem i kikkerten!

Ternen er den trekkfuglen som nyter mest dagslys i årets løp, og de har faktisk sommer hele året. De må jobbe eller fly langt for å kunne nyte dette godet. Den lille fuglen må nemlig tilbakelegge årlig en strekning på 35 000 km! Ganske imponerende!

Det er ikke flere hekkende fugler i år enn i fjor.

Noen dager har der vært ganske store flokker å skue, muligens ungfuglene fra i fjor er i nærheten av hekkeområdet. De er i så fall på post for å hjelpe til med å jage vekk fremmede som forstyrrer dem.