Intensiv flygeopplæring for terneungene i Havn som nå er ca. 4 -5 uker gamle.

Snart er de klare for avgang, men de må nok øve litt til før de flyr til  sine destinasjoner på den  Sør- og Vest-afrikanske kysten, eller like til Antarktis.

 

Ingen av trekkfuglene reiser lenger enn ternene. Etter en kort hekkeperiode på vår nordlige halvkule med mye lys og næring, er det på tide å dra. Vi har hørt i media at sjøfuglene ikke har hatt så gode matforhold , og at livsgrunnlaget deres er i ubalanse.

Ternen er den trekkfuglen som  nyter mest dagslys i årets løp, og de har faktisk sommer hele året.  Den må jobbe eller fly langt for å kunne nyte dette godet  Den lille fuglen må nemlig  tilbakelegge  årlig  en strekning på omkring  ca. 35000 km . Det er ganske imponerende  !

I Havn flyr ternene for tiden på kryss og tvers og stuper om kapp, og ungene er begynt  å være med på livets alvor. Noen av dem er litt tilbakeholdne for omverden ,men noen vingeslag over vannflaten blir det, for så  å setter seg på berget igjen. Om litt  blir de matet  av  foreldrene sine.. Terneungene er rundt 4-5 uker gamle nå

Til sammen er det nå blitt bortimot 40- 50 fugler som stortrives  der nede. De er et syn  når de driver på med flyakrobatikken sin og  akkompagnere seg selv med  sine kjente ” kriende” skrik.

Håper vi får  en større flokk tilbake neste sommer, til et nytt –sommereventyr  i Havn!