”Perler frå  bedehusland” samlet full kulturhus-sal fredags kveld, med mennesker i alle aldre, for å høre kjente og kjære bedehus-sanger. Det var en fin blanding av musikk, solosang, grupper og kor, og utøvernes alder hadde et enormt spenn; fra 5-6 år til over 90!

”Perler frå  bedehusland” samlet full kulturhus-sal fredags kveld, med mennesker i alle aldre, for å høre kjente og kjære bedehus-sanger. Det var en fin blanding av musikk, solosang, grupper og kor, og utøvernes alder hadde et enormt spenn; fra 5-6 år til over 90!

Fitjar Barnegospel var først på programmet. Koret teller nå over 60 gutter og jenter, og har hatt en flott utvikling siste året, under Ingvild Brekke sin dyktige ledelse !  De tar virkelig i når de står på scenen, og det er tydelig at de liker å synge.

Allsangen etterpå : ”Si, kjenner du det skjønne Jesu-navnet”, skal være den spenstigste sangen som er sunget  på Bedehuset, ifølge konferansier Håkon Hartvedt.

På scenen kom så Fitjar Musikkforening, som  startet opp for 45 år siden, med  stadig nye aktører, for eks. Trygve Eiken, som nå er dirigent,  og Kjell Haukefær. Andre har vært med helt frå starten, som Lars Vik.

Ole Chr. Ottestad er en mangfoldig musiker, men liker seg kanskje best med saxofonen. Sammen med Harald Rydland spilte han ”Jeg råde vil alle i ungdommens dage”. Gruppen ”Fitjar-brørne”, som avløste ”Fitjar-kvartetten”, består nå av Rasmus Fitjar, Geir Vik, Lars Vik og Jacob Vik, og de spilte ”Å, kom gå med til himelen” og ”Bønnens makt”, kjente sanger som publikum nynnet med på.

Håkon hadde så en liten apell, der han snakket ut fra egne opplevelser som kristen opp gjennom årene, og han avsluttet med et par sanger til eget akkompagnement, den ene til melodi fra en ”Melodi Grand Prix”-sang fra 1986.  Det var tydelig at også her var publikum med ”på notene”.

”Perler fra bedehusland” kom som perler på en snor da stemmen til Martin Hatlevik fylte salen, med Harald Rydland på flygel, Heine Helland bassgitar,Steinar Vik på slagverk og Ole Chr. på sax. Dette er førsteklasses både sang og musikk!

Og perlene fortsatte å trille da damegruppen ”Praise him” overtok med vakker tekst og klang.

Stilige Osternes mannskor fremførte tre sanger:

– Laudate ommnes gentes.

– Eg veit i himmerik ei borg.

– Blott en dag.

og for de som hadde sett koret på kabareten for ikke lenge siden, ble det nok en bekreftelse på at koret behersker fleire sjangre. Som vanlig var Ole Chr. dyktig dirigent.

”Rydlands-gutane”, med Tom og Arve på sang og Harald på flygel, gav oss ikke bare meningsfulle tekster, men også en spesiell vakker  sang-opplevelse med de flotte sang-stemmene.

Til hver gruppe som var på scenen ble det vist bilder på storskjerm, og Håkon  bandt det hele sammen på sin lune måte, med små morsomme historier.

Etter allsangen ”Navnet Jesus…” , der alle utøverne var samlet på scenen og deltok saman med publikum, takket kultursekretær  Elise Aarbø for et flott bidrag til kommunen sitt jubileumsår, og delte ut blomster til repr. for utøverne. Blant disse var og Rasmus Fitjar, som har vært  ildsjelen bak dette arrangementet.

Så var perlene på plass, og det vakre perlekjedet ferdig !