Sjå korleis sentrale partifolk i Sunnhordland reagerer på den nye regjeringsplattforma. 

Etter lang ventetid blei det torsdag kveld klart at KrF, Venstre, Høgre og Frp lukkast i å danne ny regjering, etter lange regjeringsforhandlingar.

Reaksjonane let ikkje vente på seg på sosiale media. Det var tidvis høg temperatur på politikarar frå Sunnhordland sine Facebook-profilar.

– Tragisk og splittande

Gruppeleiar for KrF på Stord, Torbjørn Brosvik, har heile tida støtta Kjell Ingolf Ropstad si linje om å samarbeide med dagens regjering. Hans korte men tydelege kommentar er fire hjarter med fargen som representerer dei fire partia KrF, Venstre, Høgre og Frp.

????

Posted by Torbjørn Brosvik on Thursday, 17 January 2019

Men ein skal ikkje leite lenge for å sjå at det framleis er tydeleg bitterheit internt i Kristeleg Folkeparti. Tidlegare KrF-ordførar i Tysnes og nyleg pensjonert Tysnes-lensmann, Lorentz Lunde, skriv dette i kommentarfeltet til Brosvik sitt innlegg:

«Tragisk og splittande. Ei syltynn og upopulær regjering».

Brosvik kontrar og seier at det ikkje er syltynt å få gjennomslag for forbot mot tvillingabort, slik KrF klarte i forhandlingane. Men Lunde held fram:

Kjellbjørg Lunde (SV)

«Me har fått stadfesta at argumentasjonen til Ropstad og Solberg var ein kjempebløff. Eg skjemst over å vera medlem i eit parti med ein leiar som ikkje fann grunn til å gå i rette med rasistiske haldningar i Frp, men samarbeida tett med slike folk.»

Kjellbjørg Lunde frå SV skriv at for henne er det ein sørgjeleg dag.

«Når ein rører ved sjølvbestemmelsen i abortlova, skal ein få kjenne konsekvensane. Absurd at eit parti som profilerer seg som fremst i kampen mot abort, får gjennomslag for eit standpunkt som vil føre til fleire abortar. Men dette kjem ikkje til å bli varig politikk ! Sørgeleg dag, ikkje minst for KrF!»

– Tragisk for landet

Visepresident i Stortinget, Magne Rommetveit (Ap) lar misnøya med den nye regjeringa skine gjennom i hans reaksjon på Facebook.

«For FrP er dette en bedre plattform enn Jeløya-plattformen,» seier Siv Jensen.Ikkje visste eg at styringskursen for landet vårt skulle ta ei slik retning viss KrF kom inn i regjering.

Posted by Magne Rommetveit on Thursday, 17 January 2019

Tidlegare leiar i Stord Ap, Henny Berger, er blant dei som har kommentert på innlegget til Rommetveit: «Tragisk for landet», skriv ho kort og godt.

Medan Andreas Hauge frå Høgre skriv «Miljøpartiet Dei Grøne har slakta plattforma, så dette må vere bra.