Ein bilførar etterkom ikkje politiet sitt teikn om å stanse, pressa seg forbi sperring ved Jektevik, snurra to gonger rundt på vegen mot Sagvåg – og stakk til skogs. Då politiet til slutt fann han, var han medvitslaus.

Det var ein annan bilist på E39 som melde i frå til politiet om køyringa til bilføraren. Ved lysreguleringa ved Langenuen, var han nær blitt påkøyrt, og han la merke til at det lukta alkohol av den andre bilføraren. Bilen til den mistenkte var på veg mot Sagvåg, og politiet frå Stord sende ut ein patrulje som møtte bilen på veg sørover klokka 22.47.

Det som skjedde vidare lar me politiloggen frå Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, ved operasjonsleiar Svein Roald Vikse, fortelje:

«Da patruljen gav tegn til at denne bilen skulle stanse, etterkom ikke fører dette – fortsatte kjøringen sørover og presset seg forbi en sperring ved Jektevik, kjørte E-39 sørover til Leirvik sentrum, videre mot Sagvåg der bilen klokka 22.59 snurret to ganger rundt og borti en av de to politibilene som fulgte etter. Ingen personskade, og mindre skader på kjøretøyene.

Fører av det forfulgte kjøretøyet stakk til skogs og ble funnet av hundepatrulje kl 0117 i terrenget like ved. Bilføreren, mannen på 31 år, var da bevisstløs og lå fastklemt med bena i en trerot. Han ble fraktet til sjukehuset på Stord, der han er innlagt. Kom til bevissthet, og er mistenkt for å ha kjørt stjålet bil i beruset tilstand m.v. Blodprøve er tatt, og vakthavende jurist besluttet ham innsatt i varetekt, vakthold på sykehuset  inntil han er ferdig behandlet der. Mannen har vært pågrepet av politiet flere ganger tidligere.»