Mariann Vestbøstad Marthinsen avslutta world-cupen, og kanskje òg world-cup karrieren sin, med ein flott 2. plass på 5 km i Surnadal. Det gjev ho òg ein andreplass ssamanlagt i årets world-cup. Foto: SkiforbundetFH

Då me snakka med Mariann Marthinsen for nokre dagar sidan i samband med papirutgåva hadde ho ikkje kome fram til nokon avklaring på om ho fortset neste år eller ikkje.

No kan det sjå ut som at ho har sannsynlegvis gått sitt siste skirenn på World Cup nivå.

Om det skriv SkiforbundetFH:  

«Vi syns alle det er vemodig å tenke på at selve nestoren i laget ikke skal være med neste sesong. Mariann har bidratt med mye til dette laget, vi tenker ikke bare på alle medaljer og gode plasseringer hun har høstet gjennom sine år som langrennspigger, men mest på den unike personligheten som Mariann er.  Vi er takknemlige for at Mariann valgte langrenn som sin andre internasjonale idrettskarriere.»

Sjølv seier Mariann følgjande på SkiforbundetFH sine sider:

«Dagens 5 km ser ut til å være mitt siste skirenn i verdenscupsammenheng. Så det var med litt blandede følelser jeg stilte til start. Jeg var veldig klar for å ende karrieren med stil og hadde veldig lyst til å ta min andre verdenscupseier på hjemmebane. Men dessverre, det var ingenting å gjøre med farten og formen amerikanske Oksana hadde i dag. Jeg må si jeg gjorde et tappert forsøk, åpnet veldig hardt og fikk en nokså tung 2.runde der syra tok litt for mye overhånd. Men det ble en god 2.plass og dermed også 2.plass i worldcup sammenlagt.

Jeg har fått mange gode sesonger i langrennssporet og takk til alle som har gjort disse årene så bra! Smøreteamet med Steinar i spissen for kanonski, trener Torbjørn for flott oppfølging og samarbeid, Hilde for massasje og som treningsvenninne, Anne Ragnhild for alt-mulig-jobben og ikke minst resten av laget for en herlig tid sammen.»

Me i FItjarposten vil berre leggje til at me er stolte over at Mariann er her ifrå bygda.