Hotelldirektør Ronald Hareide, 5419 Fitjar, fyller 50 år 30. desember 2011. Dagens 50-åring er oppvokst i Hareid kommune på Sunnmøre i Møre og Romsdal fylke. Jubilanten har imidlertid bodd i Fitjar kommune i store deler av sitt yrkesaktive liv. Sitt sunnmørske opphav har han imidlertid aldri glemt.

På Fitjar var han i flere år ansatt som kokkelærer ved Fitjar vidaregåande skule. Ronald Hareide er imidlertid mest kjent for å ha drevet Fitjar Fjordhotell på en nærmest forbilledlig måte gjennom mange år. Her har han bl.a. vært ansvarlig for utviklingen av hotellets sagnomsuste sommerrevy. En revy som gjennom årene har trukket tusenvis av besøkende til den vakre vestlandskommunen.

Jubilanten har videre markert seg gjennom flere sesonger som en hardtarbeidende fotballspiller på Fitjar Idrettslag sitt legendariske ”B-lag”. En lysende fotballkarriere måtte dessverre avsluttes på et altfor tidlig stadium i karrieren på grunn av et benbrudd i en avgjørende kamp mot Njardar. Bare fantasien setter grenser for hvor langt den energiske midtbanespilleren kunne ha drevet det på fotballbanen.

Dagen feires med en rekke gjester fra fjern og nær på jubilantens eget hotell på Fitjar.

Oslo 23. desember 2011

Arne Kjelsnes