Laurdag 27. mars var en merkedag for tre nye sjåfører  i Fitjar Racing Team. Da fikk Gisle Aarbø, Audun Mehammer og Jonas Lønning sin bilcross-lisens.

Dette er en del av ungdomssatsingen til Fitjar Racing Team, og ungdommene blir nok mye å se i Teamets garasje på Rydland i år, der de får mekke bil og får gode råd av teamets mer erfarne medlemmer.

Jonas og Gisle har kjøpt en Ford Sierra sammen, en Sierra de fikser, trimmer og koser seg med. Audun skal låne teamets bilcrossbil foreløpig.

De kjører bilcross junior i 2010 siden alle tre er 15 år gamle. (fyller 16 i løpet av 2010)

Turen inn til Vikedal var preget av spenning og forventning da Gisle, Audun og Jonas skulle kjøre opp til førerlisens i bilcross klassen. Audun Artur fikk lånt en bil der inne, Jonas og Gisle kjørte i sin egen Ford Sierra, som de har kjøpt sammen.  

Etter å ha vist lovende takter på banen, samt bestått ulike førerprøver, som forbikjøring, rygging, kjeglekjøring, sladding med mer, var det tid for fri trening.

Der var det Jonas Lønning som var friskest av alle på banen denne dagen. Men etter hvert som kjøringen og selvtilliten kom seg, ble det nok litt varmt i topplokket da Jonas virkelig fikk erfare en kontrasladd, som slengte bilen av banen og opp i en skrent.

Bilen fikk litt skader, men dette er også noe som skal læres å takle. Så det var tre ferske bilcross- førere med et stort smil som reiste hjem fra Vikedal på lørdag.

Dette er tre karer som vi skal få se mye til de neste årene. Hvem vet ? Kanskje det er en ny Solberg eller Skanke på gang?