Ingve Andrè Strand tok som kjent sølv i NM i crosscart sammenlagt. Her er mer om det siste løpet.

NM finalen i crosskart ble i helgen kjørt på den populære Krabyskogen Motorbane i regi av NMK Gjøvik. Hele 42 karter stilte til start. Det kunne vært 44 startende, men desverre fikk to 650 førere startnekt fordi de meldte seg på for seint. Dette løpet var tellende i poengsammendraget og gjorde nok at de som ledet hadde ekstra mye nerver…… det skulle vise seg at det hadde de også god grunn til å ha.

I den største og hardeste klassen 650ccm, var det unggutten Alexander Wiik som ledet før finaleløpet, med bare med 3 poeng ned til Ingve Strand og Thomas Lohne. Alexander hadde ikke dagen, og etter middelmådige plasseringer i de to første innledende, måtte han vinne tredjeomgangen for å komme rett til A-finale. Da skjedde det fatale at han kjørte av banen i et forsøk på forbikjøring…. først ut på ene siden og deretter på tvers over banen der han veltet stygt opp i en bratt skråning. Utrolig nok var karten kjørbar etterpå og han kunne stille i 6 startspor i B-finalen. Men dette betydde i praksis at gullet var tapt.

Da B-finalen gikk avgårde kom Alexander ut som nummer 6 etter første sving, men klarte på mirakuløst vis å kjøre seg opp til andreplass, og kom dermed til A-finalens niende startspor. Allikevel så det ganske så håpløst ut da Ingve Andre Strand sto i tredje startspor og Thomas Lohne i femte.

I pole befant seg regjerende norgesmester Andreas Wiik, som gjennom dagen viste at han var tilbake i storform etter 3 strake gjennom dagen. I midten befant veteranen Tor Skjerven seg. Han stilte på sitt første løp på flere år med den nye R4 karten som i disse dager testes.

Da starten gikk var Andreas såvidt foran Tor og Ingve ut av første sving med Alexander på sjette. Men så ble det ikke bare mirakuløst, …. men helt 'X-files'. Mens Ingve lå an til gull, tok Alexander seg forbi Pål Smørsten og opp bak Thomas. Deretter fikk Thomas en bedre utgang og var forbi Ingve og deretter oppe på gullplass …..men det varte bare 20 meter … farten var for stor, og Thomas havnet opp i en skråning og dermed var Alexander oppe bak Yngve.

Dette holdt inn til mål og gull for Alexander, en helt utrolig opphenting. Fantastisk kjøring og pågangsmot av Alexander som klarte å holde holde kaldt, samtidig som han nok også hadde en del flaks. Andreas Wiik var i sin egen klasse denne dagen og dro i fra de andre inn til sin første seier for året, og bare et poeng unna bronsemedalje. Den gikk til Thomas Lohne for andre året på rad. Sølvet gikk til Ingve Andre Strand som hadde gullet i lomma helt til en halv runde før mål.

Men Ingve var allikevel strålende fornøyd, …i fjor var han nemlig i samme situasjon, men falt ned til fjerdeplass under finaleløpet på Lyngås. Gullet gikk altså til Alexander Wiik fra NMK Gardermoen. Han var så glad etter målgang at han stoppet karten midt i banen og hoppet rundt med henda i været ……. det er bare å gratulere.

Så Fitjar Racing team sin gjeng leverte varene på Gjøvik.

I innledende runder hadde Ingve to heat-seire og en andre plass, og Håvard en første en andre og en fjerde plass i sine innledende runder. De hadde henholdsvis tredje og femte startspor i finalen.

Håvard var uheldig i sin nye crosskart, og mistet bremsene i finalen. Han valgte derfor og kjøre til siden og stoppe.

 

Så nå er det bare et løp i Kristiansand som gjenstår, (ikke NM runde, men NEZ cup), før teamet kan summere opp en sesong som har vert lovende.

Neste år kommer Ingve i en flunkende ny kart, og Håvard har allerede kjøpt ny, så her skal det investeres i det aller beste utstyret som er på markedet for å ta gullet i neste NM sesong.

Forhåpentligvis er det Håvard og Ingve som skal kjempe om dei to øverste plassene i neste års NM.

Vi håper våre gamle og nye sponsorer er med og løfter oss opp den siste biten, slik at vi har det beste av det beste utstyret i 20090 sesongen.

Fitjar Racing Team vil og takke sponsorene som har vert med på laget i årets sesong, mer info om våre sponsorer og teamet finn dere på vår nettside: www.vhs-motorsport.com

Med på årets siste NM runde i Gjøvik var Ingve Andre Strand, Håvard Helland, Anders Strand, Martin Strand og Sigurd Andre Maraas.

 

 

 

legal steroids that work