Mange likete Martin sin Tapas under demonstrasjone hos Spar sist fredag. No delar han nokre av oppskriftene med oss.
Honning – chilli marinerte kyllingvinger 4 pax
1 kg ferdig grilla kyllingvinger
3 ss honning
1 ss finhakka chilli
1 ss finhakka hvitløk
- Varm honningen til den er flytende
- Bland i chilli og hvitløk i honningen
- Rør honning blandingen inn i kyllingen
- Stek kyllingen i 5 -6 minutter på ca 220 grader
Sweet chilli marinerte scampis 4 pax
1 kg rå scampi
3 ss sweet chilli saus
- Rensk scampien og mariner den med sweet chilli saus
- Stek scampien i varm panne med litt nøytral olje( solsikkeolje, soyaolje etc.)
- Server med sweet chilli saus som dipp
Anti pasti ( ovnsbakte grønnsaker) 4 pax
0,5 kg Squash
0,5 kg Aubergine
2 stk rødløk
4 stk champignon
Salt, pepper og provencekrydder
Olivenolje/ hvitløksolje
- Kutt grønnsakene i ½ cm skiver
- Legg grønnsakene på langpanne smurt med olivenolje/ hvitløksolje
- Krydre med salt, pepper og provencekrydder og drypp olivenolje over
- Stekes på 220 grader i ca 8 – 10 min. Eller under grillen til dei begynner i bli gyllen i kantene
Foccacia
4 -5 dl. Vann
1 pk tørrgjær
3 dl olivenolje
Hvetemel
Salt, sukker
Olivenolje
Provence krydder
Grovsalt
- Ha kaldt vann i en bolle eller kjøkkenmaskinbolle.
- Tilsett tørrgjær og olivenolje. 1 ts salt og 1 ts salt.
- Rør inn hvetemel til deigen er smidig og elt den godt. Deigen skal ikkje være for stram.
- La deige hvile i ca 15 min. før du trykker den ut i langpanne smurt med olivenolje.
- La deigen hvile 15 min. nok ein gong før du trykker den ut på nytt.
- Ha godt med olivenolje, grovsalt og provencekrydder på toppen.
- Heves lunt i ca 30 min.
- Stekes på 200 grader i ca 20 – 25 min.
Potatas Bravas 4 pax
800 gr kokefaste poteter med skall
1 dl chilliolje
1 ss valgfritt urtekrydder
1 ss grovsalt
1 ts sitronpepper
- Kutt potetene i båter
- Bland potetene med olje og krydder
- Stekes i langpanne på 200 grader ca 25 – 30 grader