Vigdis Aarre Olsen og Lillian Drønen. Foto: Arne Rygg Drønen
Vigdis Aarre Olsen og Lillian Drønen. Foto: Arne Rygg Drønen

St. Dominic’s Fair er ein marknad som er den største utandørs kommersielle og kulturelle hending i Polen, pluss ein av dei største i Europa. Her var mellom anna fitjarbuane  Lilliann Drønen, Vigdis Aarre Olsen og Arne Rygg Drønen, nyleg.

Arne har sendt oss både bilete og nokre ord om plassen:
«Saint Dominic’s Fair er en 750 år gammel tradisjon som ble etablert av pave Alexander IV i år 1260. Siden 1260 har markedet vært organisert i Gdansk, og alltid i begynnelsen av august, da det ifølge den katolske kalenderen er feiring av Saint Dominic, som er skytshelgen for markedet.

I løpet av 23 dager midt i turistsesongen så er det mange kulturelle arrangementer som finner sted mellom husveggene i gamlebyen i Gdansk, slik som: brass band festival, gate teatre, rav (amber) festival, festival for barnekunst, samt rocke konserter og fyrverkerier. Mer enn 1000 handelsmenn, kunstnere og samlere stiller ut sine produkter på sine stands i de mange små og store gater i sentrum av gamlebyen. Selv med to hele dager på markedet så var ikke det nok til å rekke over alt. «

Mvh.

Arne Rygg Drønen