Etter nesten et år med planlegging  og tilrettelegging ble malekurset  i Sauveterre de Rouergue gjennomført 2.-.9.august.

Etter nesten et år med planlegging  og tilrettelegging ble malekurset gjennomført 2.-.9.august.

Vi var i den lille middelalderbyen Sauveterre de Rouergue, 15 mil nordøst for Toulouse, og vi bodde godt hos Solveig Thomassen, som sørget for at vi fikk god mat og drikke hver dag. Hun hadde med seg to dyktige ”allround”- hjelpere for huset og bevertningen.

Kursdeltagerne var fra Bergen, Haugesund og Etne / Bjoa området. På dette kurset hadde vi akvarell- og akrylteknikker. Noen av deltagerne benyttet seg av begge malemediene. 

Maren Sofie Strømme ledet også yoga i 30 min pr.dag. Kurset hadde ni svært ivrige deltagere.  

På dette malekurset ble det gitt både felles orientering og individuell undervisning i motivvalg, komposisjon og pigment/ farge.

I byen  Sauveterre de Rouergue var motivene i umiddelbar nærhet. Husene og arkitekturen med arkadegangene var  spennende motiv.  Byen ligger på en høyde  med vidt utsyn over små daler og bakkehøyder, med inndelinger i små og store parseller; kort sagt ”Det franske bondelandskapet.”  med solsikkeåkre, maisåkre, beitemarker for storfe og andre husdyr.  På de øverste åsene var det små husklynger og høye kirkespir å se i horisonten. Noe for enhver, kunsten var å kunne begrense seg , en utfordring i seg selv.

Selvfølgelig måtte vi prøve å male et stilleben som bestod av frukter på hvitt fat med blårutet duk under.

Akryl-gruppen konsentrerte seg helst om forenkling av motiv over mot det abstrakte uttrykket, med meget gode resultater.

Dagstemperaturen kunne være fra  26 til 37 varmegrader, men det gikk fint, og vi har fått positive tilbakemeldinger fra alle kursdeltakerne .

Det ble utflukt til Henri Toulous-Lautrec ; Chateau Du Bosc i Naucelle ,ca 10 km fra Sauveterre De R. Lørdag reiste vi til  middelalderbyen  Cordes. Sur- Ciel, der kursdeltakerne kunne hente enda mer inspirasjon og inntrykk for videre maling i høst- og vintermånedene hjemme.

Maren Sofie Strømme hadde ansvar for akrylkurset, mens Bjørg Strømme tok seg av akvarell.