Bjørg Strømme har skrive ein artikkel om konserten til Fitjar Musikklag. Ho har og tatt alle bileta.

Jorden rundt på 80 minutt.

«Ja, det lar seg gjøre når en går på konsert med Fitjar musikklag. Kveldens konferansier, Karsten Raunholm, ba publikum feste sikkerhetsselene før vi satte kursen mot New York. Raunholm introduserte etter hvert alle musikkstykkene og  komponistene og de mest kjente historiene knyttet til musikken.

Først ut var ”Manhatten Skyline” av David Shire. Dette musikkstykket er godt kjent fra filmen ”Saturday Night Fever”.

Neste stopp ble Wales med “David of the White Rock” (Welsh air). Deretter en kjapp tur til musical-hovedstaden London og “Music of the Night”, fra “Fanthom of the opera” av Lloyd Webber. Solisten Ole Andre  Westerheim sang, og stemmen var en stor opplevelse, for han har det jeg kaller for ”engelsk musikal-stemme ”. Flott levert !

De musikalske ingrediensene i ”Turkish Delight” ble kanskje litt vanskelig å få gehør for i et reint Brass-band. I neste melodi var Anne Karin Nielsen solist med ”Don`t cry for me Argentina”, fra Lloyd Webber-musicalen ”Evita”. Stemningsfull framføring!

Dette var halvparten av den internasjonale musikkreisen.  Med noen lokale sanger og eget akkompagnement på klaveret tok Ole Andre Westerheim oss med til Ryfylke med musikk fra Kaisers og Vamp, noe publikum satte pris på.

Audun Arthur Mehammer  gjorde også en solo-framføring. Ellers er han med i Fitjar musikklag .
Musikkreisen gikk så til Afrika, og verdenslåten ”Zambezi”. I Amerika var Anne Karin Nilsen solist i ”Shenandoah” av Stephen Bulla, og vi fikk høre chanti-versjonen.

Det ble tid til en tur til tidligere Sovjet-Unionen med ”Cossack Patro”l, og så hjem igjen til vår dyktige Grand Prix-komponist Rolf Løvland’s  ”You raise me up”, med  Ole Andre Westerheim som solist.

Et temperamentsfylt stykke som ”Amparito Roco” fra den spanske komponisten Jamie Texidor hørte med på reisen vår. Etter hvert er det blitt tradisjon å avslutte  konserter  med ABBA –låten: ”Thank you for the music”. Allsang ble ledet av Ole Andre og Anne Karin.

Dirigenten for det hele var dyktige Torbjørn Røssland.

En fin musikkreise jorden rundt på 80 minutter!»