19. mai fikk islandshesten SÖL et nydelig føll. Fargen på føllet er askegrått, med sort man og hale.

Det var ekstra spenning rundt føllingen til hoppen SÖL, men alt har godt veldig bra. I  fjor mistet en annen hoppe føllet sitt, slikt merkes …

SÖL og føllet hennes har det kjempefint på den inngjerdede og frodige bakken med egen drikkebekk. De andre islandshestene kommer inntil gjerdet for å følge med.
Føllet spiser gress og koser seg med god morsmelk.

For ca 10 år siden bestemte fam. Vik å kjøpe sin første islandshest. Denne handleturen til Haugesundsområdet resulterte like godt i to hester som var tredje generasjon født i Norge.

Tore og konen var så fascinerte over rasen og landet som hestene kommer fra at dette resulterte i reise til Island, til Medafelli, og med hjem hadde de egen importert hest. Året etter gjorde de det samme. (Mange formaliteter skal til for at alt skal være i orden for henne, mye papirarbeid)

Føllet har ikke fått navn enda, men det mangler ikke på gode forslag … SÖL er 12 år gammel, og dette var hennes første føll, en hingst.

Det går som sagt fint med dem. Føllet gjorde en liten oppvisning i trav, stilig. Han har også vist gode tendenser til gangarten tølt.

Lenge før islandshestene kom inn i fam. Vik har de hatt forskjellige hesteraser der i gården. Islandshester er toppen ..

På mange av mine turer til fjells har jeg møtt på ekvipasjene fra Vik. Flott syn!

Fakta om islandshesten kan du finne på:
http://no.wikipedia.org/wiki/Islandshest