For ikkje lenge sidan var Halvard Hasseløy med på fellesmøte på Øvrebygda skule. No kjem han tilbake til Fitjar.

Halvard Hasseløy vert å høyre på Fitjartun onsdag 24. oktober. Det er menigheten Nytt Liv Sunnhordland som arrangerer møtet denne gongen.

Evangelisten Halvard Hasseløy (56) er busett i Drammen, men arbeidet han leier er for det meste konsentrert om Ukraina. «Jeg opplever å få stor velsignelse tilbake. Det gleder når jeg ser at det nytter å hjelpe,» seier Hasseløy. Han er glad for at «jernteppet» er borte. På 70-talet og tidleg på 80-talet dreiv han også Bibel-smugling. Nokre av hans sterkaste opplevingar er samla i boka «Halvard Hasseløy på de fattiges side». Han har sett blinde få synet, døve få hørselen tilbake og lamme gå, som det står i Bibelen.
 
«For Gud er den samme i dag som i går, ja til evig tid», seier Halvard Hasseløy. Ein mirakuløs helbredelse han aldri vil gløyme, var kvinna som kom til teltmøtet i byen Oksana i Ukraina. Ho hadde tuberkulose i ryggen. På sykehuset hadde ho fått veldig sterke medisiner. Då dei oppdaga at ho var gravid, meinte legane at barnet hadde fått så store skader at ho måtte ta abort. Ho var så svak at hun ble boren mellom to menneske inn på møtet.

«Jeg salvet henne og ba for henne. Neste morgen våknet hun helt frisk. Legene kunne ikke finne noe galt i ryggen hennes. Hun nektet å ta abort, fordi Gud hadde rørt ved henne og barnet. Senere kom vi tilbake for å delta på velsignelsen av et nyfødt velskapt barn. Og legen sa at den Gud hun trodde på, måtte være levende.»