Fjorårets sommer var den beste på mange år på landsbasis. Det ga salgsrekord for majones. Med den fantastiske sommeren vi har i år, håper Mills på ny sommerrekord.

– Når det er sol og varmt spiser vi gjerne mer grillmat, salater og fingermat, mat der majonesen er naturlig tilbehør. Årets vår og forsommer har bydd på uvanlig mye godvær. Salgstallene for mai og juni viser at vi allerede ligger noe foran resultatet for samme periode i fjor, sier Pål Strutz, produktsjef majones i Mills.

Aller mest majones er det vestlendingene som spiser. Av de 4 656 tonn majones som Mills solgte i fjor, ble hele 1 102 tonn solgt i de fire Vestlandsfylkene. Deretter er det ganske jevnt fordelt utover i resten av landet.

At været er av betydning for majonessalget ble godt illustrert i fjor. Da kunne vi nordmenn nyte det beste sommerværet på mange år. Det ga ny salgsrekord for majones.

– I perioden juni til august i fjor, solgte vi 1 228 tonn. Men dersom årets sommergodvær fortsetter, ligger vi godt an til å passere dette, sier Strutz.

Tekst og foto: Mills