blir det når Design og Handverk- klassene på Fitjar vidaregåande skule inviterer til moteshow klokka 11.30 på en mandag formiddag. Tema: NOKO Å HA PÅ SEG.

Elevene fra Vg 1 Design og handverk var ansvarlig for  denne moteoppvisningen, og de hadde  jobbet godt med faget  i løpet av året.

Oppgaven som ble presentert i dag  var   en  av mange. Denne handlet om gjenbruk , helst innen tekstil , og helt konkret gikk oppgaven ut på : NOKO Å HA PÅ SEG.

Elevene viste at dette  hadde de  fått til, ut i fra det gjenbruksmateriale de hadde leitet fram. Til prosessen  redesign  , kunne de velge antrekk  etter sitt eget ønske og behov. Behovene var individuelle og personlige,  det kan du se på bildene fra moteshowet.

Men det ligger mange ulik prosesser bak  et slikt  prosjekt som dette.

Elevene har tegnet utkast  for sine modeller og prøvesydd. En del av modellene var det nok mer arbeid på enn andre. De har måttet sette seg inn i mønsterforming  for klær, og noen av elevene er  tydelig på  godfot med symaskinen.

Noen valgte å bruke ferdige T- skjorter i bomullstrikot , for sitt tekstiltrykk.

Ulikt tilbehør som vesker og nett, hårband og hodeplagg  ble vist og.

Det ble vist mange spennende antrekk i dag. En stor, svart  paraply ble brukt til skjørt (se bilde.)

En liten gruppe elever  fra ”Sminke og hårdesign”  hadde stått for styling av modellenes utseende.

Kantinen på skolen var omgjort til showroom for moteoppvisning.. Catwalken i kantinens lengde var  markert opp med telys på fat.

Rette stemningen ble forsterket  med musikk og lysbildevisning i stort format som bakgrunn   for ulike miljø . tilpasset antrekkene.

Det var et spennende og friskt moteshow, og som sagt en god start på uken.

Lykke til videre, jenter!