Geir Skeie gjekk heilt til topps konkurransen "Årets kokk" i Stavanger i kveld. Les pressemeldinga nedanfor.

GEIR SKEIE FRA FITJAR (Hordaland)  ER ÅRETS KOKK 2007

Representerer Norge i Bocuse d’Or Europe og verdensmesterskapet i 2009  

Geir Skeie fra Fitjar i Sunnhordland gikk til topps i ”Årets Kokk” konkurransen i Stavanger i dag, med sin Ishavsrøye ”Lyon” og Gris ”Bestemor” fra Jæren Smak. 

1. Geir Skeie – Mathuset Solvold (599,5 poeng)

2. Erling S. Sundal  – Flavours/Falcon Crest (583 poeng)

3. Kjartan Skjelde –  Tango Bar og kjøkken (571 poeng)

4. Gunnar Hvarnes –  Gastronomisk Institutt (569 poeng)

5. Roger Malmin  – Charles&de (536 poeng)6. Tina Marie – Bagatelle (487 poeng) 

”Årets Kokk” konkurransen var en tøff oppkjøring til ”Bocuse d’Or Europe” som går av stabelen i Kulturhovedstaden 1. og 2. juli 2008. Kandidatene hadde i dag fem timer på å tilberede ishavsrøya og grisen henholdsvis tallerkener og fat.  Geir Skeie ble kalt maratonkandidaten og gikk til konkurransen med mottoet ”45 dager med hardtrening og 5 dager til å roe ned”.

Geir holder til vanlig til på Mathuset Solvold hos tidligere Bocuse d’Or deltager Odd Ivar Solvold som i 1987 briljerte i Lyon. Geir har i jobbsammenheng beveget seg i store deler av Sør-Norge (Sandefjord, Oslo, Hemsedal, Bergen og Stavanger) i tillegg til opphold hos Michel Rostang i Paris og Koch i Århus. Dette var andre gang at han var med på Årets Kokk. 

Rettene ble bedømt av en fagjury bestående 8 av Nordens mest anerkjente kokker, 7 av dem har deltatt i Verdensmesterskapet, Bocuse d’Or (Bent Stiansen, Eyvind Hellstrøm, Charles Tjessem, Tom-Victor Gausdal, Sven Erik Renaa og Rasmus Kofoed) og den åttende islendingen Siggi Hall, er Islands ubestridte tv kokk.  

 ”Det er en stor bragd å gå til topps i konkurransen. Nivået i Norge er på linje med de aller beste internasjonalt. Ishavsrøye og gris er fantastiske, men utfordrende råvarer som krever av man behersker temperatur, smak og teknikk til det fulle. Geir Skeie sine retter i dag bar preg av ekstrem profesjonalitet, et høyt teknisk håndverk. Oppgaven var løst på en slik måte at vi er trygge på at Norge vil hevde seg på et høyt nivå både i Europa- og verdensmesterskapet. Norge har en meget bra merittliste å vise til i konkurransen, med blant annet 3 gullmedaljer de siste 15 årene. Jeg ønsker lykke til!” sier en fornøyd hoveddommer Bent Stiansen.