Fotograf Per Egil Larsen frå Fitjar vart tildelt fotoprisen under Haugesund journalistlag sin årlege vinterkonferanse i Skånevik.

Per Egil jobbar som fotojournalist i Bladet Sunnhordland i tillegg til å ha sitt eige fotostudio i Fitjar sentrum. Han fekk prisen for eit bilete av Medna Jakhajev og hennar tjetjenske familie som hadde fått endeleg avslag på asylsøknaden sin. Biletet var teke på asylmottaket på Stord og stod på trykk i Sunnhordland fredag 3. februar 2012.

I grungjevinga heiter det:
«Å være fanget i en usikker tilværelse mellom et ja eller et nei, på vei fra én tilværelse til, eller tilbake til, en annen. Fotografen har på en stillferdig måte formidlet noe av usikkerheten ved å leve i et slikt vakuum. Gardina til høyre som skjuler og fremmedgjør mennesket, speilbildet som forteller at det stadig er et menneske i sentrum. Et bilde i sin nesten evigvarende aktualitet trygler om refleksjon og ettertanke. I speilbilder ser vi ofte oss sjøl. I dette bildet ikke. Tygg litt på spørsmålet: Hva om…? medna Jakhajev (29) og hennes tjetjenske familie har fått endelig avslag på asylsøknaden sin. På bildet serverer hun te hjemme i leiligheten på asylmottaket på Stord.»