Saka om fitjarkonfirmantane som vart fråstole bøssa si, var sjølvsagt ein aprilspøk. Alt gjekk vel med konfirmantane som gjorde ein kjempeinnsats i går. Nedanfor kan du lese kva kyrkjelyds-presten skriv.

«Det var surt og kaldt i går. Og ikke så koselig å gå rund med bøsse i regn. Likevel var årets konfirmanter kjempeivrige for å samle penger til Kirkens Nødhjelp.

Fasteaksjonen 2009 kalles klimaaksjonen SOS fra Sør. Gjennom dette ønsket Kirkens Nødhjelp å løfte fram stemmene til fattige mennesker i den tredje verden som rammes av klimaendringer.

Alle konfirmantene møtte opp på Fitjar bedehus kl.17.00 for å få innsamlingsbøsse og identifikasjonskort. Mellom kl.17.00 og 19.00 gikk de fra dør til dør rundt i området der de ble plassert.

De fikk pølser, saft og takkediplomer da de kom tilbake på bedehuset. Heldigvis ble ingen innsamlingsbøsser brutalt stjålet under fasteaksjonen! Resultat ble kr. 37.527,50!! Et utrolig flott resultat!

Jeg blir ikke  trøtt av å skryte av mine kjære konfirmanter! De har gjort en stor innsats.

Jeg takker også Halldis Abotnes, Eva P.Tufteland, Bjørg Vik og Inger Nesbø for at de var trofaste arbeidere under aksjonen! »  

Kyrkjelydsprest Nobukazu Imazu