Fitjarbuen Kai Roger Melkevik har laga TV-serien ”Den Døde Enken” som startar på TV-Haugaland 12. september. Også andre fitjarbuar er med i prosjektet. 

Kai Roger har sjølv skrive, produsert og redigert serien som er på åtte episodar. Episodane blir sendt etter nyheitene på onsdagar, og doble episodar på søndagar ca. Kl 23.15. Kvar episode er på 8-9 minutt.

Notar Haugesund er hovedsponsor, og eg har fått  40 000,- kr i støtte fra Filmkraft i Stavanger. Så økonomisk er det i balanse, fortel Kai Roger som òg har "leid" inn Per Egil Larsen, Årstein og Tor Erik Melkevik og co. til å produsere musikk til serien, og Henning Wichmann som skodespelar.

I marknadsføringa av serien heiter det mellom anna:
"Den Døde Enken” er en lokal spenningsserie fra Haugesund med lokale skuespillere fra Haugesund, Stord, Bømlo og Fitjar.Den er planlagt i 8 deler som blir sendt etter nyhetene på onsdager og doble episoder på søndager ca. Kl 23.15.Serien er skrevet av Kai Roger Melkevik. Han har tatt utdanningen på New York Film Academy og har erfaring fra flere filminnspillinger i USA og Norge. Han har de siste åra jobbet med reklameproduksjon på TV Haugaland.  

Handlingen i serien veksler mellom Haugesund sommeren 1969 og nåtid. Nye 3D animasjoner av gamle Haugesund, klær og biler blir bakteppe for en spennende historie der fortid og nåtid smelter sammen for å avsløre omstendighetene rundt Den Døde Enken. Serien har en moderne, lett ironisk stil og skal først og fremst være god underholdning for seeren” 

Og før serien startar vert dette lese opp:
Etter ett drapsførsøk på den lokale TV journalisten, svever han nå mellom liv og død på Haugesund sykehus. Mens den erfarne politimannen etterforsker saken i nåtid. så har journalisten våkna opp i ett Haugesund som er prega av månelandingen og saken om den forsvunne enken. Året er 1969 og med seg har han fått ein ung rapkjefta fotograf og dei må sammen finne ut hva som ligger skjult i huset til den gamle enken. Med hjelp fra vennlige og noen uvennlige folk så greier dei å avdekka ein hemmlighet som har vært skjult i over 38 år. Men kommer han seg noengang tilbake til sin egen tid… Følg med i "Den Døde Enken" på TV Haugaland.  8 episoder…. 8 minutt….Krim i små doser. Kun på TV Haugaland 

Traileren kan du sjå her  (ekstern lenke)