Torsdag 11. september deltok rådgiver og lærer Frøydis Almås, sammen med 20 andre skolerådgivere, på NITOs kurs i Haugesund, for å lære om ingeniøryrket.

I løpet av dagen ble deltakerne busset rundt til private og offentlige arbeidsplasser slik som Deep Ocean, TV Haugaland og Haugesund kommune for å vise dem hva ingeniører driver med i praksis.

Det er viktig for NITO å vise rådgiverne alle de forskjellige jobbmulighetene en har som ingeniør, slik at de kan videreformidle det til elevene, sier Jan Johnsrud i NITO.

En ny MMI – undersøkelse utført for NITO viser dessverre at 44 prosent av 10. klassingene og videregående elever på Vestlandet ikke vet hva en ingeniør driver med, samtidig så er det er stort behov for denne typen arbeidskraft i årene som kommer. På landsbasis svarer 54 prosent at de ikke vet. 

Almås likte opplegget til NITO med bedriftsbesøk.

Dagen ble avsluttet på Høgskolen, hvor rådgiverne fikk møte Omid Mitamohari. Han er 1. amanuensis ved Universitetet i Oslo og en av landets fremste robotforskere. Omid fortalte litt om fremtidens teknologi og muligheter. Deltakerne fikk også prøve å kjøre på en Segway. Dette er et avansert kjøretøy basert på gyroteknologi. Et F16 fly har fire slik gyrostabilisatorer, Segwayen har åtte!

(PRM: NITO / Fitjarposten.no)