Ryvarden  Kulturfyr åpnet sommersesongen i Galleri Ryvarden  søndag 6. juli. Det er  Norske Filtmakere som stiller ut sine filtete / tovete ullprodukter. Salgsutstillingen viser en flott bredde av ulike  produkter, noe for enhver smak. Norske Filtmakere etablerte seg i 1994,  i Håndverkerens Hus i Oslo.
Laget teller kun 40 medlemmer over hele landet. Opptaket  i NF er juryert for å sikre kvaliteten på det  håndverksmessige og det personlige uttrykket til den enkelte filter.

Gammelt håndverk
Filte/ tove-teknikken er trolig den eldste tekstilteknikken hvor en bearbeider ullfiberen til brukbare produkter. Håndverket kan spores tilbake til rytterfolket i Mongolia.

Ull og silke
I galleriet kan en beskue de lekreste kjoler, topper, skjørt. Sjal og hatter, ja smykker og mer.Utstillingens ulike produktene i denne gamle  teknikken er et flott samspill  i design, og  dagens  trend.

Ull og silke er proteinfiber som passer svært godt sammen i filteprosessen, det vises igjen i de lekre plaggene i utstillingen. Tekstilhåndverk for vår tid.Filt Vilt og Vakkert. En utstilling verdt å se.