Søndag 28. September var Fitjar Racing Team sin crosskartgjeng ute i Svartasmoget der Jonas Lønning og Gisle Aarbø fikk prøvd seg i crosskart.

Som et ledd i Fitjar Racing Team sin ungdomssatsing var Jonas Lønning og Gisle Aarbø med og fikk kjørt crosskart med oss. De fikk kjøre teamet sin 125ccm kart.

Ungdommene på 14 år har vert med i teamet en stund, og følte det var på tide å få teste sporten på skikkelig vis. Begge sier at dette er noe de har lyst til å starte med, og etter tre timers kjøring mener mentor Ingve Andre Strand at her er det to talent vi snakker om.

De skal også få kjøre og trene inne på Vikedal motorbane nå i løpet av høsten, og det ser de freske ungdommene frem til. 125 ccm-klassen kan kjøres ifra fylte 12 år, så det er nok to gutter som legger hardt press på foreldrene etter denne dagen. Vi i teamet håper selvsagt at begge guttene får bli med på sirkuset vårt, og legger alt til rette for det. Men det er jo med dette som med alt annet, det er pengene det står på. Både Gisle og Jonas forteller at det var en enorm opplevelse å få kjøre, og det ble både sladdet og spunnet grus under treningen.

Dersom det er flere ute i bygda som er motorsportsgira, og som vil vite mer om denne sporten, er det bare å ta kontakt med Ingve Andre Strand, Sigurd Andre Maraas eller Ole Vidar Helland.

Vi har også en bilcrossbil stående, og det er fullt mulig å få prøvd seg litt. Utover høsten og vinteren skal vi ha skoleklasser og andre lag på besøk i garasjen. Så Fitjar Racing Team skal bruke vinteren til både ny rekruttering og oppbygging av en helt ny crosskart til Ingve Andre.