Ikke alle vet at det er et aktivt modellflymiljø i Fitjar. Fitjar Modellflyklubb ble stiftet i 1998 av en kjerne modellflyentusiaster fra Fitjar, der Magne Malkenes fra Tveita var primus motor.Etterhvert har klubben utviklet seg, og har ligget stabilt på rundt 15 medlemmer.Den siste tiden har klubbens aktivitet blomstret opp, og klubben får stadig nye medlemmer.

Magne Malkenes sier at klubben nærmer seg 20 medlemmer og flere kommer til å melde seg inn.Medlemmene får i pakken et medlemskap i Norges Luftsportsforbund/ Modellflyseksjonen og mottar et modellflymagasin 4-6 ganger i året. I tillegg får en forsikring, for aktiviteten.

Ved vassverket i Fitjar har klubben i 99 fått seg egen modellflyplass med 82 x 12,5 meter, som de kaller " Juvet modellflyplass. "Flyplassen ble oppgradert og gruset på nytt i november 2007, har fått ny bru over elven, plass/depot for modellene, og litt mer parkeringsplass.

Pådriverene for oppgraderingen har vært Hans Olav Malkenes, Jan Hermann Maraas, Andre Helland, Roger Helland, Helge Vik og Arild Vik.Andre har i tillegg vært meget hjelpsomme med både arbidskraft og utstyr. Stor takk til Reidar Helland, Tore Sagenes / sønn og Engevik & Tislevoll som har stillt med maskiner.

De siste månedene har det på godværsdager vært helt fullt med biler og mye aktivitet både av flygere, foreldre og publikum som liker å se.

Vi har meget sosiale dager for tiden, med mye flyging, mange fly, pølsegrilling, kaffi og drøs, sier Magne Malkenes.

Den siste dagen i året 2007 stillte medlemmer og andre med over 15 fly og helikoptre, spredt over hele denne fine dagen.

Vil en starte med modellfly selv, er det bare og stille opp i "Juvet" på godværsdager. Da er det som regel mange gode råd og få, og vi hjelper gjerne til i starten, sier flere av de fremmøtte medlemmene.

En modellflysimulator med styring til et par hundringser kan være lurt å skaffe seg, før en kjøper sitt første fly. Da kan en sitte hjemme på sin egen PC, og øve på letting/landing eller halsbrekkende stunts uten at en trenger fikse og lime. Slike styringer/simulatorer kan en f.eks. bestille på nettstedet www.elefun.no

Bildene er fra "Juvet" i dag. Fotografar: Arild Vik, Håkan Joelsson og Anne Marie Stokken (31.12. 2007)