Perler fra Bedehusland synte seg å være ekte kulturperler. Artistgalleriet innen sang og musikk var sammensatt av dyktige og lokale musikere fra Fitjar. Alle i første avdeling av konserten.

Fitjar barnegospel, i alderen 5 til ca 11 år, var først ute i programmet, med Randi Eiken Brekke som dyktig leder. De åpnet med ”Det er du”, og de sang for full hals. Tre av jentene i gospelkoret hadde solistinnslag under framførelsen. Overgangen fra barnegospel til den voksne delen av programmet, i framførelsen av ”Livsglede», var ganske spennende. Osternes mannskor koret nemlig barnekoret, som hadde sin egen solist, Tobias Vestbøstad. Selvsagt var Svein Tørnquist arrangøren for dette spennende innslaget, som hadde et alders-spenn på nesten 90 år!

Osternes mannskor har, som vi kunne se, fått noen nye medlemmer i koret sitt. De framførte sangene som vanlig på utmerket måte under ledelse av sin dyktige dirigent Ole Chr. Ottestad. Ved flygelet Svein Tørnquist.

Nå var turen kommet til å aktivisere publikum i en fullpakket kultursal, med allsangen ”Da Jesu satte sjelen fri….” , og salen sang med!

Olav Oma m/ familie hadde to sanger på repertoaret: ”Down to the river” og ”Shine your light”. Ingvild akkompagnerte den ene sangen på flygel. Ellers sang de: både Ingvild, Marie, mor og far. En musikalsk familie!

Fitjar Ad-hoc m/ Martin Hatlevik, er kjent for de fleste av oss i Fitjar. Nytt og spennende er at Gurid Refvik gjør et come-back med sang. Sist jeg hørte henne, var for ca. 32 år siden, da Aud Holm Ottesen underviste i sang ved Fitjar musikkskule. Sangpedagogen Aud hadde elevkonserter til jul og sommeravslutning, og innimellom var elevene og sang på aldersheimen. Gurid Refvik får vi nok høre mer fra. Vi kan glede oss til det!

Gruppen ”Praise Him” fikk flere kulturperler på plass.

Andre avdeling var med Knut Inge Røen og Jim Reeves. De fleste av oss godt voksne i salen syntes nok det var et hyggelig møte å få høre Jim Reeves-låter fremført av Knut Inge Røen. Dette var tydelig hans favorittartist, og det passet godt sammen med kulturperlene fra første avdeling. Som programlederen nevnte, hadde også Knut Inge Røen vært innom på konserter i Fitjar før, siden han var elev i Bergen hos Aud Holm Ottesen.

Komiteen bak dette flotte arrangementet var Rasmus Fitjar, Harald Rydland, Ole Chr. Ottestad, Rolf- Atle Rolfsnes og Håkon C. Hartvedt. Kultursjefen i Fitjar, Bente Bjelland, takket for en opplevelsesrik kveld, og overrakte blomster fra kommunen til komiteleder Rasmus Fitjar.

Håkon C. Hartvedt bandt hele arrangementet sammen på sin lune måte, med små morsomme historier innimellom!