Det ble noe dramatikk på Solør i helgen da over 60 crosskartførere skulle slåss om poeng i første runde av både NM, NEZ og IC-cup. Men Inge Andre Strand kom bra fra det.

Både KNA Solør og værgudene sørget for at det ble en knallhelg. Som vanlig var det en del tyvstarter i første løpet, men det var det ikke lett å lure seg unna da det var utplassert laser på alle posisjoner. 

I 650 klassen stilte hele 26 førere til start, og det ble kjørt både A, B og C finaler. Dette har aldri skjedd før.

I B-finalen sørget regjerende Norgesmester Alexander Wiik for årets første megavelt da han prøvde å kjøre seg opp blant de 2 beste og en A finaleplass. Han kjørte på karten foran, havnet sidelengs i sandfella og rullet 5 ganger i høy hastighet. Alexander ble faktisk så groggy at han måtte kjøres til sykehus for sjekk.

I A finalen stilte Espen Bø i pole med Thomas Lohne og Pål Smørsten ved sin side. Pål var raskest ut med Thomas bak og deretter Ingve Andre Strand som kom opp fra andre rekke. Thomas presset Pål voldsomt og smatt forbi allerede etter 2 runder da Pål gjorde en liten feil. Deretter gjorde Ingve Andre Strand det samme. Thomas dro litt i fra inn til seier med Ingve på andre og Pål på tredje.

I de innledende rundene startet Ingve med henholdsvis en tredje, en andre og en første plass, som sendte han til ett sjette startspor i andre rekke i A-finalen.

Crosskarten var ikke så verst i helgen, men i tredje omgang ble den påkjørt bakfra, og det resulterte i en bakaksling som minnet mer om en banan enn en rett aksling. Men da teamet med hjelp av noen venner fra Østlandet hev seg rundt og grovrettet den med slegge og spett, så kunne Ingve heldigvis stille til start, og dra crosskarten inn til en flott 2. plass, noe som også førte han opp på andreplass i NM, før neste løp som går av stabelen på Gol 20. juni.

Med på årets første NM runde var sjåfør Ingve Andre Strand, kokk Martin Strand, depotsjef Anders Strand og tilrettelegger Sigurd Andre Maraas.

Vi gratulerer Ingve med andreplassen og ser fram til løpet på Gol. Dersom noen fra Fitjar ønsker å vere med oppover til Gol, så er det en kjapp tur opp, med gode overnattingsmuligheter ved siden av banen. For mer info kontakt Ingve eller Sigurd om dette.