Kultur- og informasjonssjef Bente Bjelland inviterer til konsertar på vegne av Fitjar kommune, frivilligsentralen og seniorsenteret.

Onsdag 7. mai vert det 2 konsertar for seniorar med Gabriel Fliflet og Jørgen Sandvik på Fitjar i samband med Den kulturelle spaserstokken. Den første konserten vert kl 11.00 på Fitjar bu- og behandlingssenter (sjukeheimen) denne konserten er retta mot dei som bur på Sjukeheimen, Havnahuset og eldrebustadane.

Konsert nr. 2 vert på Fitjar kultur- og idrettsbygg kl 12.30 og er open for alle seniorar. Begge konsertane er gratis og det vert kaffi og enkel servering. Arrangørar er Fitjar frivilligsentral, Fitjar seniorsenter og Fitjar kommune kulturkontoret. 

Bente Bjelland skriv følgjande om Gabriel Fliflet og Jørgen Sandvik:
Gabriel Fliflet er en fargerik musiker og musikkmaker med trekkspill som hovedinstrument og med lang fartstid innen ulike former for folkemusikk. Mest kjent er hans kompaniskap med trommeslager Ole Hamre i duoen Fliflet/Hamre. Gabriel Fliflet har sammen med bl.a. Jørgen Sandvik turnert land og strand med sin konsert Valseria, som er en varm hyllest til valsen! Og det blir både vals, viser og kraftfull sang når disse to karene kommer til Fitjar 7. mai. Både splitternye hav-valser, taterviser og Ivar Medaas og mere til. I januar vant Jørgen Sandvik og bandet Real Ones Spelemanssprisen i klassen for pop for annen gang. Ellers er han nylig blitt stordabu! Gabriel ble kåret til Årets folkemusiker i 2011.