Damekoret Corona feirer 5år i år . En av sine 3 jubileumskonserter la de til Fitjar kultursal på fredag. Fitjar ad hoc ensemble var invitert med  for denne anledningen.

I koret er det damer både fra Stord og Fitjar, og de strålende, klare stemmene sang seg inn i våre hjerter. På programmet hadde de 16 melodier, som virkelig fenget en halvfull kultursal.Stemningen og kontakten mellom Corona og publikum var virkelig god.

Ved korstart for fem år siden var det 9 medlemmer, flere har meldt seg inn, og i dag  er det 20 korister .  Om en bare har vært med i koret noen få måneder, får en  være med å synge  på konserter. Synnøve Tollaas er deres dyktige og inspirerende dirigent, med glimt i øyet.

Kordamenes antrekk vil vi og bemerke. Ingen har helt lik påkledning, men Logofargene deres,som er sort og turkis,dannet en festlig helhet der de stod som blomster i en rabatt  og sang våren inn  for oss i salen.

Midt i programmet var det så Fitjar- gutane  med det spennende navnet ” Fitjar ad hoc ensemble” sin tur. Disse har et program/ repetoar  som er fullspekket med god musikk for en hver anledning. Sangsolisten deres, Martin Hatlevik, er fantastisk. Tenk vi har så dyktige musikere her i bygden !

Siden dette var 5 års jubilem / bursdag  for Corona,  ble det også overrakt blomster fra 75 årsjubilanten Osternes mannskor ved Karvel Strømme, som ønsket damekoret  lykke til videre med sin flotte sang.

Elise Aarbø overrakte blomster fra 150 års jubilanten Fitjar kommune, og takket for at Corona la en av konsertene sine til Fitjar i jubileumsåret.

Og så – etter all denne nytelsen for øyet og øret – ble det invitert til kaffe og flott kakebord  i foajeen med den apetittvekkende  kaffesangen ”Java Jive” , og prikken over i’en: Turkise servietter !

 

En meget trivelig konsertkveld !