Klubben arrangerer sin  årlige hundeutstilling på Vikahaugane Sportsenter. Klubben ser ut til å være populær blant hundeeiere i hele Syd – Norge og vel så det.

Jakten  på BEST IN SHOW ( BIS ) er i gang !

Årets store happening for Fitjar- Stord Hundeklubb

Vi har 1224 ekvipasjer som skal løpe i ringene på Vikahaugene til helgen.

Klubben arrangerer sin  årlige hundeutstilling på Vikahaugane Sportsenter

Klubben ser ut til å være populær blant hundeeiere i hele Syd – Norge og vel så det. Når det gjelder utstilling på hundens eksteriør – presentasjon av valper, junior og unghundklasser, og voksen klasse. Det er og bedømming i lydighet og elite lydighet. I år har vi ikke med Agility – konkurranse ,

Alle hunderaser har en standard  for sitt eksteriør for hvordan de skal være bygget, hundens bevegelses- mønster i gange og løp, pelsens kvalitet og pigmentering , øyenfarge , bittet  m. m. Dette er  internasjonal standard for de ulike rasene.( Jeg vet at det finnes stor rase-variasjon på noen raser i USA )   På en hundeutstilling  kan en også se  og finne ut  noe om hundens lynne ! Dette er Fitjar – Stord hundeklubbs  travleste helg i året, med uker og måneder med planlegging  i forveien. Internasjonale godkjente dommere, helst fra de nordiske land. Hver dommer skal ha sin ringsekretær og skriver  i den ringen de bedømmer hundene. Vi må følge NKK’s strenge krav og  reglement for å få være arrangør av  denne type utstilling. Dessuten  er det selve RASEKLUBBENE  som gir sine  tillatelser  og godkjenning  for eksteriør – utstilling i FSHK. Dette må være klarert minst 2 år i forveien av raseklubbene .

Årets utstilling har og sprengt gamle grenser.  I fjor var det 25 års jubileumsutstilling,  med 1135 ekvipasjer.

Som nevnt  har  vi 1224 ekvipasjer som skal løpe i de ulike ringene på Vikahaugene til helgen. De fleste hundeeierne  presenterer / handler hunden sin selv  for  dommernes strenge og trente blikk i ringen. Noen få har med innleide handlere for å vise / presentere hunden for dommeren. 

Til sammen  kan en se 130 raser denne helgen Hunderasene  er delt inn i grupper  fra  1 – 10.  I eksteriør voksen er det 930 hunder. Videre  er der ca 257 valper og 35  stiller i lydighet. Lydighet  er ikke delt inn i raser..
Retriever-rasene er med oss for første gang, her kan du se : Labrador, Golden, Flat, Curly og Toller,  og med  valper blir dette ca. 134 hunder

Litt om klubben

Klubbens styre og utstillingskomite gjør alt klubbarbeid for FSHK på dugnad. Klubbens  utstillingskomite   står på og gjør en god jobb med utstillingen .

Fitjar –Stord Hundeklubb ( FSHK  er en klubb for hundeeiere og hundeinteresserte i Sunnhordland med både rasehunder og blandingshunder).

FSHK arrangerer ulike kurs som agility, blodspor – og lydighetskurs og konkurranser i disse grenene. Vi gjennomfører 5 medlemsmøter i løpet av året, hvor vi har tema  om hund og hundehold og bruk av hund .

Fitjar –Stord Hundeklubb ble stiftet i 1983. Da ble vi også samarbeidende med Norsk Kennel Klubb .NKK.  Dette gir medlemmene samme rettigheter som et medlemskap i NKK. Du har og fri tilgang på Dog-Web.

For årskontingenten får du NKK’s medlemsblad ” Hundesport ” 10 nr i året. Du kan delta på utstillinger og prøver arrangert av NKK og samarbeidende klubber.

FSHK har økende medlemstall.. For 3 år siden  ca.75 medlemmer  til i dag  ca. 160 medlemmer.

Takk til alle som har vært med på dugnaden til denne store utstillingshelgen !

På vegne av klubben , ønsker jeg alle  velkommen til to hyggelige utstillingsdager på Vikahaugane sportsenter

ØKT KUNNSKAP, BEDRE  HUNDEHOLD !

 Bjørg Strømme

 Leder