Mye gikk galt for Ingve Andre i den tredje NM-runden i crosskart. Han ligger likevel på en 2. plass sammenlagt.

Etter litt omrokeringer i siste liten, så starta Ingve Andre Strand sammen med Sigurd Andre Maraas ferden opp til Evenes på torsdag, for å kjøre årets tredje NM runde i crosskart.

Ferden oppover var på ganske nøyaktig 1613km en vei, og det gikk noen timer opp.

Løpsdagen lørdag startet med trening, og etter å ha fått dradd noen runder på banen, så havarerte motoren såpass kraftig at eneste utvei var motorbytte. I siste liten før første heat, var teamet klar med ny motor, men da starten gjekk, var det bom stopp igjen og dermed brutt omgang.

Tungsinnet la seg over oss, og Ingve fikk en dårlig følelse, men etter en liten pause var det klart for full satsing igjen, noe som resulterte i heatseire i både andre og tredje omgang, og tungsinnet forsvant sammen med regnbygene som hadde vært over oss tidligere på dagen.

I finalen fikk Ingve 6. startspor og var klar til å gi jernet. Han drog en kjempestart og kjørte seg rett opp på tredje plass, men i første sving kom han på utsiden, fikk litt hjelp av sidemannen og drifta ut som følge av det. Etter mange gode forsøk, kjørte Ingve seg tilslutt inn på en sjette plass, noe han egentlig ikke er fornøyd med, men omstendighetene tatt i betraktning så var det ikke så ille heller, selv om det er to år siden Ingve sist ikke kom på pallen i en NM runde.

Pål Rye Smørsten vant tilslutt løpet suverent i sin gamle 650 crosskart, og han leder dermed NM sammendraget.

Etter helgens runde i NM  ligger Ingve på en trygg andreplass, men ingenting er avgjort før 5. september på Tynset, så det er enda muligheter, selv om det er noen poeng opp til 1. plass.

Nå er det NEZ runder i Sverige og Danmark før siste NM runden, Ingve ligger på andre plass i NEZ, som er en nordeuropeisk cup, så det er flere titler å kjempe om i sesongen 2009.

Teamet takker sponsorene sine, og alle andre tålmodige sjeler i familiene som er med og gjør årets satsing mulig.

 

Helsing crosskart gjengen i Fitjar Racing Team.