Det er bare islandshesten som har gangarten tølt, en stilig øvelse i tre ulike tempo.

Islandshestforeningen FAXI med medlemer frå Bergen/Austevoll i nord til Stord/Haugaland/ Kvinnherad og Sandnes i sør, deltok i helgen på Syd-mesterskapet som ble arrangert på Stord Islandshest-senter i helgen.

Laurdag deltok 71 ekvipasjer som deltok i ulike aldersklasser. Det er bare islandshesten som har gangarten tølt, en stilig øvelse i tre ulike tempo. Det var uttaking/kvalifisering  i 4-gang og tølt.

Søndag var det finale i de ulike klassene. Det var  deltaking i flere klasser. Lørdag ble Carolin med hesten ”Hjørundur frå Feti” Sydvest-mestre. I klassen ”Ung rytter” (14-18 år) på søndag vant også Carolin Storebø 4-gang og tølt.

I seniorklasse tølt deltok Tore Vik frå Fitjar med hesten ”Mattur fra Bakka”. På laurdag kvalifiserte han seg til finalen, og fikk 5. plass i finalen på søndag. Vinneren her ble Arild Haukanes fra Stord  med ”Tandra fra Ragnheidarstödr”

Lørdag ble  denne ekvipasjen  Sydvest- mestre i senior 4-gang og  tølt.

På stevnet var også islendingen Einar Oder Magnusson som er en kjent hestetrener i miljøet her hjemme. På Island har han heste-oppdrett i nærheten av Selfoss.  Han har og skrevet flere bøker om unghestene.

Flott stevne i et perfekt vær.