-Ingve Andrè Strand starta NM-rundane i Cross Cart med ein flott 3. plass. Det skjedde i Aremark, fortel ein sms som nettopp tikka inn til oss, frå Fitjar Racing Team.

Håvard Helland vart nr. 5 i b-finalen. Alt på ein varm og fin dag ved svenskegrensa.

-Neste runde går i Solør. Me går for siger der, seier ein optimistisk Sigurd Maraas til fitjarposten.no

Her er Sigurd Maraas sitt referat:

Torsdag reiste Crosskart-gjengen over fjellet til NMK Aremark, like ved svenskegrensa, der me virkelig sku få testa kartene i årets første NM runde i 650ccm crosskart.    Etter og ha sittet elleve timer i buss, så var me klar for og sjå kva Ingve Andre og Håvard var gode for.

Ingve opna med ein heat seier og Håvard fekk tredje plass i 1. omgang

Ingve fekk tredje plass i andre heatet, men der klinka Håvard til med ein andre plass.

Ingve vant sitt heat i 3.omgang og var dermed klar for nest beste startspor i A-finalen, mens Håvard var uheldig og knakk ein bolt i nedre bærearm, slik at han måtte bryte 3.heatet sitt.

Håvard var dermed ikkje direkte i A-finalen, men kunne ta veien via B-finalen, (der dei to beste i B-finalen går direkte opp i A-finalen) I denne finalen sto Håvard i 3.startspor, på ein trang og rask bane så kom han ut som nr tre i heatet, og kjempa friskt, men etter å ha storsatsa for og komme opp på 2.plass, for å nå finalen, vart det snurr rett før mål og ein tolvte plass totalt.

Ingve sin A-finale var eit fyrverkeri av ein finale, med krasj og knuffing og hard kamp om sigeren. Ingve låg lenge som nr to, men etter og ha fighta knallhart om førsteplassen, kom han litt langt ut i siste sving, og fekk da tredje plassen totalt.

Me er strålende fornøgde med helga, og me vil sjølvsagt takka våre sponsorer som er med og gjer desse løpa mulege for oss.

Så nå ser me fram til 2.runde i crosskart som går av stabelen i Solør 7.juni. Der går ein knallhardt ut. Det er  ein rask og brei bane med mulegheiter for både fart og forbikjøringer, så der satse me på at årets første toppplassering kjem.       

Dei som var med på denne turen var Ingve Andre Strand (fører) Håvard Helland (fører) Sigurd Andre Maraas (mekaniker/kokk) og Unni Strand (duskedame/depot babe).