Har du plass til ein utvekslingsstudent?

AFS Norge skal ta imot 136 utvekslingsstudentar i august, og ønskjer å nå ut til flest mogleg vertsfamiliar. Derfor har dei sendt oss pressemeldinga som du kan lesa nedanfor.

 

Din hverdag – noen andres eventyr!

19. august ankommer 135 utvekslingselever Norge. De skal gå på en norsk videregående skole og bo hos en vanlig norsk familie. Over halvparten av dem mangler fortsatt vertsfamilie, og lurer veldig på hvor de skal bo når de setter føttene på norsk jord. AFS Norge Internasjonal Utveksling er nå på leting etter familier fra Fitjar som vil dele sin hverdag med en utvekslingselev neste skoleår! 

– Å være vertsfamilie er en spennende opplevelse, forteller familien Falch Alsos. De tok imot Made fra Indonesia forrige skoleår. – Om du har hus- og hjerterom, har du en unik anledning til å lære om andre kulturer og ikke minst lære mye om deg selv og egen kultur. I tillegg får du et nytt familiemedlem du knytter sterke bånd til.

-Å være vertsfamilie er en spennende opplevelse, du blir bedre kjent både med verden og deg selv. Utvekslingselevene skal bli en del av familien, og delta i familielivet på samme måte som de andre familiemedlemmene, forteller Marit Grønskei, Generalsekretær i AFS Norge. – Nesten 2000 norske videregåendeelever drar ut i verden på utveksling hvert år. Utenlandske ungdommer bør få den samme muligheten til å  komme på utveksling til Norge. Utveksling må bygge på gjensidighet, da er det viktig at også norske familier stiller opp!

Utvekslingselevene kommer til Norge for å bli kjent med norsk språk, familieliv og kultur. Det betyr at det mest spennende for utvekslingselever er helt vanlige familier som gjør helt vanlige ting! De skal lære seg norsk, og kommunikasjonen i hjemmet skal foregå på norsk. 

-Vertsfamilier kommer i alle størrelser og sammensetninger; single, pensjonerte, med barn, uten barn, en mor og en far eller to av samme kjønn, fortsetter Grønskei. Det viktigste er at du er åpen for å ta imot en student inn i familien din, og ikke minst inn i hjertet ditt. Å være vertsfamilie knytter bånd som varer livet ut. Som vertsfamilie må du stille med kost og losji, og hjerterom. Ellers kan du være så vanlig som bare nordmenn kan være! De alle fleste vertsfamilier bor litt mer landlig til, men så lenge man har mulighet til å komme seg på skolen går det fint. 

Utvekslingselevene som kommer er fra land over hele verden, og har ulike interesser og personligheter. Som vertsfamilie får man komme med sin «ønskeliste» både med hensyn til kjønn, land og interesser, før man sammen med AFS Norge velger elev. 

Dersom noen er interessert i å være vertsfamilie for Alessandro, Dwi eller noen andre AFS-elever kan de ta kontakt med AFS Norge på 22 31 79 00 for en uforpliktende prat, eller se www.afs.no

Hvorfor bli vertsfamilie?

• Dere tar med familien ut på en fantastisk, kulturell reise.. uten å dra hjemmefra!

• Hele familien lærer mer om kultur og interkulturell forståelse

• Dere lar en ungdom fra et annet land oppleve en ny kultur, og lære seg å se nye muligheter

• Dere lærer ferdigheter som blir stadig mer aktuelle i dagens samfunn, i en tverkulturell familiesetting

• Dere utgjør en forskjell i verden! Som vertsfamilie bidrar dere til et mer rettferdig, fredelig og inkluderende samfunn.

 

Fakta om AFS Norge Internasjonal Utveksling

• AFS er verdens største og eldste utvekslingsorganisasjon. 

• Rundt 140 AFS-elever fra hele verden kommer til Norge hvert skoleår. Samtidig er 220 norske AFSere på utveksling i ulike land.

• AFS har fred som formål, og ønsker å oppnå dette gjennom å legge til rette for større forståelse og mer kunnskap om andre kulturer. 

• AFS er en ideell non profit-organisasjon basert på frivillig arbeid. AFS er en av verdens største frivillige organisasjoner med over 40 000 aktive frivillige på verdensbasis. 

• AFS Norge har en administrasjon i Oslo i tillegg til frivillige lokallag rundt om kring i landet. Over 450 000 ungdommer har reist på med AFS på verdensbasis siden starten i 1947. 

• Over 9000 norske ungdommer har reist med AFS og over 6000 norske familier har vært vertsfamilier for en utenlandsk AFSer. 

• Det finnes AFS-kontorer i nesten 60 land, og organisasjonen har ingen politisk eller religiøs tilknytning. 

• For mer informasjon se www.afs.no