Mr. Fitjar

Ole Bergesen. Arkivfoto: FP/HCH

Utflytta fitjarbu, Arne Kjelsnes, har sendt oss ein artikkel som du kan lese nedanfor.

Mr Fitjar


Ole Bergesen (51) er viden kjent for sine ferdigheter på revyscenen. Unge Bergesen har gjennom mange, mange år bokstavelig talt blomstret på scenen og fra han entrer scenen har han publikum i sin hule hånd.

Fra den ytterste øy til den dypeste dal

Få artister har den utstrålingen som Ole besitter og med sin trygghet, energi og glede, sjarmerer han publikum fra den ytterste øy til den dypeste dal.

Den tidligere industriarbeideren har imidlertid en rekke andre kvaliteter som svært mange setter stor pris på. Mange trekker frem bl.a. Oles evne til å utvikle og ikke minst gjennomføre små og store arrangementer. Til glede eksempelvis for klubbkassen i hans kjære Fitjar Idrettslag.

Følgende utsagn er på mange måter representativt for hvordan Ole oppfattes av svært mange av kommunens innbyggere:

-Ole er en person med en utrolig ståpåvilje. Han ser sjelden og aldri negativt på fremtiden. Jeg skulle på mange måter ønsket at jeg hadde hans entusiasme for bygda.

Samlende person

En annen som har kjent Ole siden barndommen sier at Ole er en samlende person for kommunen.
Dette eksemplifiseres med de mange arrangementene som er blitt arrangert etter at Ole overtok den daglig styringen av Fitjar kultur- og idrettsbygg. Det være seg idrettsarrangementer, konserter eller andre kulturarrangementer. Samme personen avslutter med at disse arrangementene markerer kommunen som et attraktivt sted å bosette seg i og å etablere næring i.

Da gjenstår det bare å ønske Ole og hans mange frivillige lykke til med tidenes bygdefest i Fitjar. Nemlig når Vassendgutane kommer til bygda, lørdag førstkommende.»

Arne Kjelsnes.