Ny kontrakt til Wärtsilä på Fitjar

 

Wärtsilä Ship Design på Fitjar har vunne kontrakt på design av en ny krillbåt. Båten er verdas største og mest moderne av sitt slag. Illustrasjon: Wärtsilä.

Det er det kinesiske fiskeriselskapet Jiangsu Sunline Deep Sea Fishery Co som har gjeve ordren til Wärtsilä design, og båten er eit nytt miljøvennleg fiskefartøy for krillfiske i arktiske farvatn.

Fartøyet skal operere i Antarktis, som er et verdsarvområde, og Wärtsilä sitt design er utvikla i samsvar med  medførende krav om berekraftighet og miljøvennlige løysingar. Kontrakten, som vart signert i desember 2015, er signert med selskapet Hansail Marine & Offshore Design som har hovudkontor i Singapore. Fartøyet vil få Wärtsiläs VS 6206 FT design, og skal byggjast for det kinesiske fiskeriselskapet Jiangsu Sunline Deep Sea Fishery Co.

– Dette sikrar sysselsetting og stor aktivitet i ei tid framover. Å få vist fram norsk design er viktig i ein global marknad, og det viser kor me står når den kinesiske marknaden er interessert i det me tilbyr, seier direktør Ove Wilhelmsen til NRK Hordaland.

 

Lang erfaring viktig faktor
 Wärtsiläs si lange erfaring innan design av effektive fiskebåtar var ein viktig faktor under tildelinga av denne kontrakten. Designet inkorporerer innovative fiske- og foredlingsteknologiar som gjer at krillfisket kan utførast både gjennom konvensjonell tråling med not, men også gjennom kontinuerlig pumping som er ein ny teknologi som betrar kvaliteten på fisken. Det 115 meter lange fartøyet vil ha foredlingsfabrikk for frose krill, krillfor og Omega 3-olje. Båten vil kunne huse 99 personar.

«Wärtsilä har en stolt og suksessrik historie innan skipsdesign, og vi har ei omfattende liste av referansar for fiskebåtar. Vår sterke plass i den kinesiske marknaden gjer at vi kan gi støtte rask og effektivt til alle partane som er involvert i dette prosjektet. Vi har jobba tett med kunden for å utvikle dette designet som muliggjer berekraftig og effektiv fiskeriverksemd Antarktis, sier Riku-Pekka Hägg, Vice President, Ship Design, Wärtsilä Marine Solutions.

«Dette fartøyet representerer en ny generasjon av løsninger for krillfiske, og Wärtsilä har utviklet et design som fullt ut møter behovene våre. Et fartøy som skal fiske i de røffe og sensitive arktiske farvannene må ha et design som er pålitelig, miljøvennlig og som gir høy sikkerhet for mannskapet. Vi mener Wärtsilä har lykkes innenfor alle disse områdene», seier Mr.Wang Zhi, eier av Jiangsu Sunline Deep Sea Fisheries Co. Ltd.

Wärtsilä Ship Design har over 40 års erfaring, og over 4000 fartøy er bygt med selskapets design. Lista inkluderer over 250 fiskefartøy og nokre av verdas mest avanserte LNG-drivne skip.