Sundag 27. Mai 2018


 


Gabriel Nedal Kvamen ser ut til å finna seg til rette på ryggen til mor, Solrun Irene Kvamen. Foto: Kjetil Rydland.  

Ber barna i beretøy og gjer dei trygge! 

I dag møttest ein heil gjeng unge damer med ungane sine på Kaffiståvo for å dela erfaringar med å bera ungane sine i selar og anna beretøy.

 

Rett mange småbarnsforeldre i Fitjar har fått med seg trenden å bera småbarna sine i ulike slag beretøy. Ved å bera barnet inntil kroppen i rett ergonomisk utforma beretøy kan du få eit tryggare barn som græt mindre og har mindre kolikk.

Dette kan du lesa meir om i denne artikkelen på nettstaden Babyverden.no

Frå tid til anna møtest dei unge småbarnsmødrene i Fitjar for å utveksla erfaringar med ymse beretøy. Og i går var det beretreff på Kafiståvo ved blomsterbutikken på Fitjar.

I fremste rekkje stod Ingelill Handeland Eide, som instruerte dei sju andre mødrene om rett bruk av ymse bereutstyr. Ho har beretøysbibliotek og driv Facebook-gruppa Øyo Stord bæregruppe og utlån av bæretøy.

Her kan du lesa om ymse beretøy som du kan låna med deg heim ein periode. På denne måten slepp interesserte å kjøpa beretøy utan å vita om det passar dei. I beretøybiblioteket er det eit variert utval av bereutstyr som blir sponsa av ulike fabrikantar.  

Den entusiastiske gjengen har ingen faste beretreff, men møtest av og til på Kaffiståvo på Fitjar, Valentina i Bytunet på Stord og Gaffel & Vaffel i Kulturhuset på Bømlo.

 

 
Ingelill Handeland Eide viste dei andre mødrene korleis beretøyet skal brukast. Foto: Kjetil Rydland.

  


Småen ser ut til å finna seg rimeleg bra til rette på magen til besten. Foto: Privat. 

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Ikkje drep hoggormen!

25.05.2018 Kjetil Rydland

I dag hadde denne stakkars hoggormen kome fram i sola og mist livet. Foto: Kjetil Rydland. Ikkje drep hoggormen! I ettermiddag låg ein død hoggorm på traktorvegen frå Dalshaugane opp mot Tveitakleivo...

Les meir ...

Inviterer til «Dei Unges festspelframsyn…

25.05.2018 Jonas

Inviterer til «Dei Unges festspelframsyning» Laurdag inviterer Fitjar kulturskule, saman med dei andre kommunane i Sunnhordland, til «Dei unges festspelframsyning» i kinosalen i Stord kulturhus.

Les meir ...

Både Drønen og Lydersen på søkjarlista

25.05.2018 Kjetil Rydland

Fríðleif Lydersen vil bli sokneprest i Fitjar. Foto: Kjetil Rydland. Både Drønen og Lydersen på søkjarlista Då søknadsfristen gjekk ut denne veka, var både fungerande sokneprest Fríðleif Lydersen og tidlegare Fitjar-prest Roald Drønen...

Les meir ...
annonse

Geir Skeie med hårete hurtigmat-ambisjon…

24.05.2018 Jonas Sætre

Geir Skeie med hårete hurtigmat-ambisjonar: – Potensialet er mykje større enn 1000 restaurantar I november var planen til Geir Skeie å starte opp 10 restaurantar av hurtigmatkonseptet «Pink Fish» i løpet...

Les meir ...

Innfører totalforbod mot open eld

24.05.2018 Jonas Sætre

Innfører totalforbod mot open eld Illustrasjonsfoto: Pixabay Fitjar kommune innfører totalforbod mot open eld i grunna stor  gras-, lyng- og skogbrannfare.

Les meir ...

«Verdas o-dag» – ei global mønstring

23.05.2018 Kjetil Rydland

 Ola og Jon Fitjar Hjelle sprang den korte løypa, og kom i mål hakk i hæl. Foto: Kjetil Rydland. «Verdas o-dag» – ei global mønstring I går var Fitjar med på «Verdas...

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Legg ny straumkabel

26.05.2018 Kjetil Rydland

Her blir det lysregulering framover, til arbeidet med straumkabelen frå bedehuset til Rimbareid er ferdig. Foto: Kjetil Rydland. Legg ny straumkabel I desse dagar legg Fitjar Kraftlag ned ny straumkabel mellom Fitjar...

Les meir ...
annonse