Sundag 24. Juni 2018Turid Bakke Braut vitjar Fitjar kyrkje denne veka. 

Turid Bakke Braut og Sigrun Jørdre til temakveld i Fitjar kyrkje

Både mor og dotter har hatt mykje av oppveksten på Stord. Mange vil difor kjenna til dei store kunstnarlege kvalitetane deira.


Det er Eli N. Simonsen i temagruppa i Fitjar kyrkje som kjem med denne gladmeldinga. 


Pianisten Turid er utdanna ved Bergens Musikkonservatorium som klaver- og songpedagog. Ho har òg eksamen frå Royal College of Music and Drama. Som om ikkje det var nok, har ho diplomeksamen frå Norges Musikkhøgskole. I 1976 debuterte ho i Universitets Aula i Oslo. Ho har vore solist med dei fleste symfoniorkestera i landet, delteke under Festspela, på Troldhaugen og turnert i inn- og utland. Ho har elles vore aktiv som kordirigent og songar.

Ho har tidlegare vore tilsett ved Musikkonservatoriet i Trondheim. No er ho fyrsteamanuensis ved Griegakademiet i Bergen kombinert med at ho er lektor Kongshaug Musikkgymnas.

Dottera Sigrun er sopran. Ho er utdanna klassisk songar og pedagog frå Griegakademiet i Bergen. Ho har m.a. vore solist i Matteuspasjonen (Kverno), Juleoratoriet (Saint-Säens) og ei rekkje Bach-kantatar. Sigrun har òg jobba mykje med reine salmeprogram, og ho tek f.t. timar hjå kvedaren Berit Opheim. Ho har vore innleigd som songar i Edvard Grieg Kor, dessutan er ho sopran i det nyetablerte ensemblet Tabula Rasa, ei vokalgruppe som fokuserer på formidling av ny vokalmusikk.

Sigrun er òg sterkt engasjert i barnekorarbeid og er aktiv som dirigent i Ung Kor (Bergen barnekor) og i Slettebakken kyrkje.

Me kan venta oss eit program med musikk av J.S. Bach og norske folketonar knytt saman rundt diktet «Guds hjerte» av Rolf Jacobsen.

Me ser fram til ein sjelevarmande kveld med kvalitet av høgste merke! skriv Eli Simonsen i pressemeldinga, velkomne!

 


Sopranen Sigrun Jørdre, klassisk songar og pedagog, er dotter til Turid Bakke. 

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Samferdselsminister Solvik-Olsen til Fit…

22.06.2018 Kjetil Rydland

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er venta til Sveiseneset torsdag i neste veke. Foto: Samferdselsdepartementet. Samferdselsminister Solvik-Olsen til Fitjar Mek. Fitjar Mekaniske Verksted får besøk av samferdselsminister Ketil Solvik Olsen før han avsluttar ei...

Les meir ...

Hatlevikbasaren

22.06.2018 Kjetil Rydland

Mykje folk og god stemning på Hatlevikbasaren. Foto: FP-arkiv/HCH.  Hatlevikbasaren Søndag 7. juli er det igjen klart for den tradisjonsrike Hatlevikbasaren.

Les meir ...

Høyr NM-programmet til Fitjar Skulekorps…

22.06.2018 Kjetil Rydland

Fitjar Skulekorps i toppform til NM  Høyr NM-programmet til Fitjar Skulekorps! Fitjar Skulekorps inviterer til før-NM-konsert i Fitjar kultur- og idrettsbygg onsdag i neste veke. 

Les meir ...
annonse
annonse

A-laget slo Halsnøy / Trio 2!

21.06.2018 Kjetil Rydland

Daniel Skarpnes blei dagens mann i kampen mot Halsnøy / Trio 2 med to scoringar. Foto: FP-arkiv/KR. A-laget slo Halsnøy / Trio 2! Torsdag kveld sikra A-laget til Fitjar seg tre viktige...

Les meir ...

- Ikkje snakk ned kommunen vår!

21.06.2018 Harald Johan Sandvik

– Ikkje snakk ned kommunen vår! Rådmann Olaug Haugen og økonomisjef Trond Salmo informerer, Foto: Harald Johan Sandvik Snakk ikkje ned kommunen og den økonomisk situasjonen! Det var bodskapet frå kommunestyret i...

Les meir ...

Betelskipet tilbake til Fitjar

21.06.2018 Håkon C

Betelskipet tilbake til Fitjar   Betelskipet «Elieser 6» kjem tilbake til Fitjar på fredag, legg til ved Meierikaien og har kveldsmøte om bord.

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Lunsjkonsertar i kyrkja

22.06.2018 Kjetil Rydland

Fitjar kyrkje med nytt orgel. Foto: Jan Overweg Lunsjkonsertar i kyrkja Kantor Jan Overweg byr på tre lunskonsertar i kyrkja i sommar, den første i morgon, laurdag.

Les meir ...
annonse