Måndag 19. Mars 2018

Stord24


Turid Bakke Braut vitjar Fitjar kyrkje denne veka. 

Turid Bakke Braut og Sigrun Jørdre til temakveld i Fitjar kyrkje

Både mor og dotter har hatt mykje av oppveksten på Stord. Mange vil difor kjenna til dei store kunstnarlege kvalitetane deira.


Det er Eli N. Simonsen i temagruppa i Fitjar kyrkje som kjem med denne gladmeldinga. 


Pianisten Turid er utdanna ved Bergens Musikkonservatorium som klaver- og songpedagog. Ho har òg eksamen frå Royal College of Music and Drama. Som om ikkje det var nok, har ho diplomeksamen frå Norges Musikkhøgskole. I 1976 debuterte ho i Universitets Aula i Oslo. Ho har vore solist med dei fleste symfoniorkestera i landet, delteke under Festspela, på Troldhaugen og turnert i inn- og utland. Ho har elles vore aktiv som kordirigent og songar.

Ho har tidlegare vore tilsett ved Musikkonservatoriet i Trondheim. No er ho fyrsteamanuensis ved Griegakademiet i Bergen kombinert med at ho er lektor Kongshaug Musikkgymnas.

Dottera Sigrun er sopran. Ho er utdanna klassisk songar og pedagog frå Griegakademiet i Bergen. Ho har m.a. vore solist i Matteuspasjonen (Kverno), Juleoratoriet (Saint-Säens) og ei rekkje Bach-kantatar. Sigrun har òg jobba mykje med reine salmeprogram, og ho tek f.t. timar hjå kvedaren Berit Opheim. Ho har vore innleigd som songar i Edvard Grieg Kor, dessutan er ho sopran i det nyetablerte ensemblet Tabula Rasa, ei vokalgruppe som fokuserer på formidling av ny vokalmusikk.

Sigrun er òg sterkt engasjert i barnekorarbeid og er aktiv som dirigent i Ung Kor (Bergen barnekor) og i Slettebakken kyrkje.

Me kan venta oss eit program med musikk av J.S. Bach og norske folketonar knytt saman rundt diktet «Guds hjerte» av Rolf Jacobsen.

Me ser fram til ein sjelevarmande kveld med kvalitet av høgste merke! skriv Eli Simonsen i pressemeldinga, velkomne!

 


Sopranen Sigrun Jørdre, klassisk songar og pedagog, er dotter til Turid Bakke. 

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

NM-gull i karate!

18.03.2018 Kjetil Rydland

Christina Ringheim Koløen og Victoria Maraas med NM-gull i karate i Bergen i går. Foto: Privat.  NM-gull i karate! Fitjar fekk to gull unders gårsdagens NM i Bergen i går, i det...

Les meir ...

Ta vel imot konfirmantane!

18.03.2018 Kjetil Rydland

Ta vel imot konfirmantane! Førstkomande tysdag vil konfirmantane gå frå hus til hus for å samla inn pengar til Kirkens Nødhjelp sin Fasteaksjon.

Les meir ...

Ta imot posten din digitalt!

16.03.2018 Kjetil Rydland

Her kan du få digital postkasse (Skjermdump Posten Norge AS).  Ta imot posten din digitalt! Fitjar kommune ønskjer å senda all korrespondanse digitalt, og oppmodar alle innbyggjarane til å oppretta digital postkasse...

Les meir ...
annonse
annonse

Årsmøte i Venelaget for Longøyo

16.03.2018 Kjetil Rydland

Glade gutar som liker seg på Longøyo i allslags vêr, Håkon Rydland Sæbø tv. og Bård Inge Bø. Foto: FP-arkiv/KR.  Årsmøte i Venelaget for Longøyo Frammøtet på årsmøtet i Venelaget for Longøyo...

Les meir ...

Paul Colman på Fitjar bedehus!

16.03.2018 Kjetil Rydland

Paul Colman på scenen. Foto: Kirkeli Foto. Paul Colman på Fitjar bedehus! Komande sundag vert det konsert med den kjende songaren og låtskrivaren Paul Colman i Fitjar bedehus.

Les meir ...

Den afghanske familien tapte i retten

16.03.2018 Jonas Sætre

Den afghanske familien tapte i retten Borgarting lagmannsrett meiner det ikkje er grunn til å la den afghanske familien som var i kyrkjeasyl i Fitjar få bli i Norge fram til...

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Data dag og natt

18.03.2018 Kjetil Rydland

 Håvard Fitjar kjempar mot søvnen tidleg søndag morgon. Foto: Kjetil Rydland. Data dag og natt I helga har rundt 40 ungdommar spela data døgeret på tamp i Fitjar kultur- og idrettsbygg.

Les meir ...