Sundag 24. Juni 2018


Kokk tek over leiaransvaret for Fitjarfestivalen

Inger Elin Helland har hatt ansvaret for maten under Fitjarfestivalen i mange år. No er ho valt som ny festivalleiar.

Før jul vart det kjend at Hrafn Thorsteinsson ville trekkje seg som leiar av Fitjarfestivalen etter to år. Det vart ein kort periode vanskeleg å finne overtakaren til Thorsteinsson, men no er situasjonen avklart.

Styret har kome fram til at Inger Elin Helland blir leiar av årets festival.

– Dette er ein skikkeleg erfaren dame med ein utruleg kapasitet. Så dette er den rette personen til å ta over, seier Hrafn Thorsteinsson.

Helland har hatt ansvaret for restaurantteltet og maten i fleire år, og har også vore med i styret. Ho hadde også ei rolle under matfestivalen i Leirvik sentrun i fjor haust.

– Ho kjem til å få med seg mykje gode folk, og så kjem ho til å lage undergrupper der dei faste styremedlemme får ansvar for si undergruppe. Eg har også høyrt rykte om at dei er godt i gang med å booke artistar, fortel Thorsteinson.

Til dagleg jobbar Helland som kokk i Nordsjøen, og ho var difor ikkje tilgjengeleg for ein kommentar torsdag.

Thorsteinson er no heilt ute av styret, men er open for å hjelpe til dersom styret ber han om det.

– Eg har sagt at eg kan ta av meg næringsseminaret dersom styret vil det.

Han trur det er lurt at det leiarvervet går litt på rundgang.

– Det er nok lurt både for festivalen og for leiaren at det ikkje vert så mange år om gangen.

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Samferdselsminister Solvik-Olsen til Fit…

22.06.2018 Kjetil Rydland

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er venta til Sveiseneset torsdag i neste veke. Foto: Samferdselsdepartementet. Samferdselsminister Solvik-Olsen til Fitjar Mek. Fitjar Mekaniske Verksted får besøk av samferdselsminister Ketil Solvik Olsen før han avsluttar ei...

Les meir ...

Hatlevikbasaren

22.06.2018 Kjetil Rydland

Mykje folk og god stemning på Hatlevikbasaren. Foto: FP-arkiv/HCH.  Hatlevikbasaren Søndag 7. juli er det igjen klart for den tradisjonsrike Hatlevikbasaren.

Les meir ...

Høyr NM-programmet til Fitjar Skulekorps…

22.06.2018 Kjetil Rydland

Fitjar Skulekorps i toppform til NM  Høyr NM-programmet til Fitjar Skulekorps! Fitjar Skulekorps inviterer til før-NM-konsert i Fitjar kultur- og idrettsbygg onsdag i neste veke. 

Les meir ...
annonse
annonse

A-laget slo Halsnøy / Trio 2!

21.06.2018 Kjetil Rydland

Daniel Skarpnes blei dagens mann i kampen mot Halsnøy / Trio 2 med to scoringar. Foto: FP-arkiv/KR. A-laget slo Halsnøy / Trio 2! Torsdag kveld sikra A-laget til Fitjar seg tre viktige...

Les meir ...

- Ikkje snakk ned kommunen vår!

21.06.2018 Harald Johan Sandvik

– Ikkje snakk ned kommunen vår! Rådmann Olaug Haugen og økonomisjef Trond Salmo informerer, Foto: Harald Johan Sandvik Snakk ikkje ned kommunen og den økonomisk situasjonen! Det var bodskapet frå kommunestyret i...

Les meir ...

Betelskipet tilbake til Fitjar

21.06.2018 Håkon C

Betelskipet tilbake til Fitjar   Betelskipet «Elieser 6» kjem tilbake til Fitjar på fredag, legg til ved Meierikaien og har kveldsmøte om bord.

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Lunsjkonsertar i kyrkja

22.06.2018 Kjetil Rydland

Fitjar kyrkje med nytt orgel. Foto: Jan Overweg Lunsjkonsertar i kyrkja Kantor Jan Overweg byr på tre lunskonsertar i kyrkja i sommar, den første i morgon, laurdag.

Les meir ...
annonse