Måndag 19. Mars 2018

Stord24

Kokk tek over leiaransvaret for Fitjarfestivalen

Inger Elin Helland har hatt ansvaret for maten under Fitjarfestivalen i mange år. No er ho valt som ny festivalleiar.

Før jul vart det kjend at Hrafn Thorsteinsson ville trekkje seg som leiar av Fitjarfestivalen etter to år. Det vart ein kort periode vanskeleg å finne overtakaren til Thorsteinsson, men no er situasjonen avklart.

Styret har kome fram til at Inger Elin Helland blir leiar av årets festival.

– Dette er ein skikkeleg erfaren dame med ein utruleg kapasitet. Så dette er den rette personen til å ta over, seier Hrafn Thorsteinsson.

Helland har hatt ansvaret for restaurantteltet og maten i fleire år, og har også vore med i styret. Ho hadde også ei rolle under matfestivalen i Leirvik sentrun i fjor haust.

– Ho kjem til å få med seg mykje gode folk, og så kjem ho til å lage undergrupper der dei faste styremedlemme får ansvar for si undergruppe. Eg har også høyrt rykte om at dei er godt i gang med å booke artistar, fortel Thorsteinson.

Til dagleg jobbar Helland som kokk i Nordsjøen, og ho var difor ikkje tilgjengeleg for ein kommentar torsdag.

Thorsteinson er no heilt ute av styret, men er open for å hjelpe til dersom styret ber han om det.

– Eg har sagt at eg kan ta av meg næringsseminaret dersom styret vil det.

Han trur det er lurt at det leiarvervet går litt på rundgang.

– Det er nok lurt både for festivalen og for leiaren at det ikkje vert så mange år om gangen.

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

NM-gull i karate!

18.03.2018 Kjetil Rydland

Christina Ringheim Koløen og Victoria Maraas med NM-gull i karate i Bergen i går. Foto: Privat.  NM-gull i karate! Fitjar fekk to gull unders gårsdagens NM i Bergen i går, i det...

Les meir ...

Ta vel imot konfirmantane!

18.03.2018 Kjetil Rydland

Ta vel imot konfirmantane! Førstkomande tysdag vil konfirmantane gå frå hus til hus for å samla inn pengar til Kirkens Nødhjelp sin Fasteaksjon.

Les meir ...

Ta imot posten din digitalt!

16.03.2018 Kjetil Rydland

Her kan du få digital postkasse (Skjermdump Posten Norge AS).  Ta imot posten din digitalt! Fitjar kommune ønskjer å senda all korrespondanse digitalt, og oppmodar alle innbyggjarane til å oppretta digital postkasse...

Les meir ...
annonse
annonse

Årsmøte i Venelaget for Longøyo

16.03.2018 Kjetil Rydland

Glade gutar som liker seg på Longøyo i allslags vêr, Håkon Rydland Sæbø tv. og Bård Inge Bø. Foto: FP-arkiv/KR.  Årsmøte i Venelaget for Longøyo Frammøtet på årsmøtet i Venelaget for Longøyo...

Les meir ...

Paul Colman på Fitjar bedehus!

16.03.2018 Kjetil Rydland

Paul Colman på scenen. Foto: Kirkeli Foto. Paul Colman på Fitjar bedehus! Komande sundag vert det konsert med den kjende songaren og låtskrivaren Paul Colman i Fitjar bedehus.

Les meir ...

Den afghanske familien tapte i retten

16.03.2018 Jonas Sætre

Den afghanske familien tapte i retten Borgarting lagmannsrett meiner det ikkje er grunn til å la den afghanske familien som var i kyrkjeasyl i Fitjar få bli i Norge fram til...

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Data dag og natt

18.03.2018 Kjetil Rydland

 Håvard Fitjar kjempar mot søvnen tidleg søndag morgon. Foto: Kjetil Rydland. Data dag og natt I helga har rundt 40 ungdommar spela data døgeret på tamp i Fitjar kultur- og idrettsbygg.

Les meir ...