Måndag 19. Mars 2018

Stord24


Teiknspråklærarane Eli-Sigrun Wiik og Ellen Rolfsnes i aksjon på kurset i Fitjar kultur- og idrettsbygg. Foto: Kjetil Rydland.

Teiknspråk engasjerer!

I januar og februar har ein gjeng ivrige fitjarfolk vore med på kurs i teiknspråk i Fitjar kultur- og idrettsbygg.

 

Kurset blir arrangert av Fitjar frivilligsentral i samarbeid med Fitjar kommune, og Ellinor Bergesen har stått for det administrative. Kursleiarar her vore Eli-Sigrun Wiik og Ellen Rolfsnes. Førstnemnde er teiknspråktolk med bachelor i faget, medan Ellen er lærar med tilleggutdanning i teiknspråk.


Dei to instruktørane snakka kvar sin variant av teiknspråk, Ellen snakka trødersk medan Eli-Sigrun snakka ein vestlandsdialekt, men det var neppe nokon av kursdeltakarane som høyrde forskjell på dei to. 


I løpet av dei fem kurskveldane på Fitjar kultur- og idrettsbygg fekk 25 damer i alderen åtte til 60 år – og éin mann på godt over 60 – ei grunnleggjande innføring. Utan å fornærma nokon av dei litt eldre deltakarane kan me nok slå fast at dugleiken viste seg omvendt proporsjonal med alder. Ein del av dei yngste elevane viste ein imponerande evne til å få med seg det som instruktørane viste fram. Men så har dei unge jentene òg litt erfaring med teiknspråk frå før.

Dei to engasjerte lærarane tok det frå botnen av, då dei fleste kunne lite teiknspråk. På "pensum" stod alfabetet, ord for fargar, hus og heim, reiser, dagane i veka, stadnamn, kjensler, klokka, fritidsaktivitetar, ymse sportsuttrykk, tal og datoar på teiknspråk.


Og heilt til slutt siste kvelden blei det skipa bingo med tal som blei "lesne" opp på teiknspråk. Og det var berre rett og rimeleg at det var ein av dei yngste og svært flinke jentene som stakk av med premien!

 
Ellinor Bergesen fortel at ho er overvelda over interessa for teiknspråk i Fitjar. Kurset var ope for alle, ikkje noka spesiell målgruppe. Det var mynta på folk som kan ha bruk for det blant vener eller familie på fritida eller i skulen.


Det viste seg at det var så mange som melde seg, at ho måtte til med venteliste. Kanskje det vil by seg eit nytt høve snart – i så fall vil me oppmoda fleire menn om å melda seg på!

 


Åtteåringane Tone Simonsen, Angelica Træet og Emma Vestbøstad har ein del erfaring med teiknspråk, og dei er blant dei flinkaste på kurset. Her syng dei ein song på teiknspråk. Foto: Kjetil Rydland. 

 


Skal tru kva Tilde snakkar med mor om her? Foto: Kjetil Rydland. Emma Vestbøstad viser teiknet for hue. Foto: Kjetil Rydland. 

 

 

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

NM-gull i karate!

18.03.2018 Kjetil Rydland

Christina Ringheim Koløen og Victoria Maraas med NM-gull i karate i Bergen i går. Foto: Privat.  NM-gull i karate! Fitjar fekk to gull unders gårsdagens NM i Bergen i går, i det...

Les meir ...

Ta vel imot konfirmantane!

18.03.2018 Kjetil Rydland

Ta vel imot konfirmantane! Førstkomande tysdag vil konfirmantane gå frå hus til hus for å samla inn pengar til Kirkens Nødhjelp sin Fasteaksjon.

Les meir ...

Ta imot posten din digitalt!

16.03.2018 Kjetil Rydland

Her kan du få digital postkasse (Skjermdump Posten Norge AS).  Ta imot posten din digitalt! Fitjar kommune ønskjer å senda all korrespondanse digitalt, og oppmodar alle innbyggjarane til å oppretta digital postkasse...

Les meir ...
annonse
annonse

Årsmøte i Venelaget for Longøyo

16.03.2018 Kjetil Rydland

Glade gutar som liker seg på Longøyo i allslags vêr, Håkon Rydland Sæbø tv. og Bård Inge Bø. Foto: FP-arkiv/KR.  Årsmøte i Venelaget for Longøyo Frammøtet på årsmøtet i Venelaget for Longøyo...

Les meir ...

Paul Colman på Fitjar bedehus!

16.03.2018 Kjetil Rydland

Paul Colman på scenen. Foto: Kirkeli Foto. Paul Colman på Fitjar bedehus! Komande sundag vert det konsert med den kjende songaren og låtskrivaren Paul Colman i Fitjar bedehus.

Les meir ...

Den afghanske familien tapte i retten

16.03.2018 Jonas Sætre

Den afghanske familien tapte i retten Borgarting lagmannsrett meiner det ikkje er grunn til å la den afghanske familien som var i kyrkjeasyl i Fitjar få bli i Norge fram til...

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Data dag og natt

18.03.2018 Kjetil Rydland

 Håvard Fitjar kjempar mot søvnen tidleg søndag morgon. Foto: Kjetil Rydland. Data dag og natt I helga har rundt 40 ungdommar spela data døgeret på tamp i Fitjar kultur- og idrettsbygg.

Les meir ...