Sundag 25. Februar 2018Ikkje akkurat Syden, men Leander Træet slappar av i bassenget. Foto: Kjetil Rydland. 

Badesesongen i full gang

Bassenget på Rimbareid skule er ope for ålmenta kvar måndag, bortsett frå i skuleferiane. 


Fitjarbuen ser ut til å slutta bra opp om badinga i bassenget på Rimbareid skule, sjølv om det er plass til fleire. Då me var innom sist måndag, var det rundt ti ungdommar som leika seg i vatnet. 

Som vanleg er badetida delt inn i tre, med ein time til familiebading for dei under ti år med foreldre, ein time for dei over ti år, og til slutt ein time vaksenbading for dei som ønskjer å symja. 


Med åtte-ti badegjester var det god plass, og dei som var der, såg ut til å kosa seg. Frivillig badevakt Bente Fitjar fortel at det har vore god pass i bassenget i haust, men i fjor vår var det smekkfullt. Då hende det at det var fleire enn 28 på ein gong, slik at det blei ventetid. 


Kvifor interessa fall etter sommarferien, har ho ikkje noko svar på. Me kan berre oppmoda fleire om å nytta det gode tilbodet. Bading er god trim for folk i alle aldrar. 


Badinga er avhengig av frivillige badevakter, men dei som er med på ordninga, har berre ansvar for rundt ein kveld i semesteret. Så det er overkomeleg. 


Badevakt Bente Fitjar minner om at du kan betala kontant eller med ViPPS!

 


Marius Pedersen har god plass i bassenget. Foto: Kjetil Rydland. 

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Vintereventyr i fjellet!

23.02.2018 Kjetil Rydland

Utsikt frå Mølle 1 nedover Blekjet. Foto: Kjetil Rydland.  Vintereventyr i fjellet! Det har vore reine eventyret i Fitjarfjellet dei siste dagane, og med dei siste vêrmeldingane kan me gå ei strålande...

Les meir ...

Gratulerer med dagen og lapppen!

23.02.2018 Kjetil Rydland

Marte Rimmereid, 18 år og nybakt sjåfør.  Gratulerer med dagen og lapppen!   Gratulerer så mykje med 18-årsdagen og lappen, Marte Rimmereid!

Les meir ...

Politirazzia mot familie i kyrkjeasyl på…

23.02.2018 Jonas Sætre

Politirazzia mot familie i kyrkjeasyl på Fitjar I dag tidleg vart den afghanske familien som har sete i kyrkjeasyl på Fitjar henta av politiet. Ordføraren i Fitjar reagerer med vantru.

Les meir ...
annonse

Rype i Fitjarfjellet!

22.02.2018 Kjetil Rydland

Tydelege spor etter lirype i hallinga aust for Mosavatnet og sør for Grønafjellet i går. Foto: Arne Devik.  Rype i Fitjarfjellet! Friluftsmannen Arne Devik fortel at han såg ein heil flokk ryper...

Les meir ...

Liv Kari Eskeland likte det ho såg på Fi…

22.02.2018 Kjetil Rydland

Dagleg leiar i Engesund Fiskeoppdrett t.v. viser fisk i merdane i Masfjorden til Liv Kari Eskeland og ordførar Wenche Tislevoll. Foto: Kjetil Rydland.  Liv Kari Eskeland likte det ho såg på...

Les meir ...

Ville ikkje innføra gebyr på faktura

21.02.2018 Harald Johan Sandvik

Ville ikkje innføra gebyr på faktura Trass i inntillinga frå rådmannen om å innføra gebyr på faktura sa politikarane nei. – Fleire vil framleis ha papirfaktura, sa Agnar Aarskog (Ap).

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Fitjarskyttarar på feltsamling

24.02.2018 Kjetil Rydland

Fitjarskyttarane på standplass i dag. Foto: Privat.  Fitjarskyttarar på feltsamling Samlaget arrangerte i helga feltsamling på Kalland, skytebanen til Haugesund og Sveio, med fleire ivrige skyttarar frå Fitjar.

Les meir ...