Laurdag 24. Mars 2018


 


Jentelaget til Fitjar jublar etter siger over Sotra Foldnes 2. Foto: Kjetil Rydland. 

Handballjubel 

Fitjar IL var vertskap for eit solid knippe handballag i dag, og dei som ikkje kom seg ut i det uvanleg vakre vintervêret, fekk sjå ei rekkje fine kampar i idrettshallen vår.

 

Å halda seg innandørs i det fine solskinet laurdag føremiddag kunne verka feil for enkelte, men for elleveårslaget til Fitjar IL var det slett ikkje feil. Dei nytta dagen til å spela to fine kampar.


Den første gjekk mot Sotra Foldnes 2, og enda med ein klar siger til dei ivrige Fitjar-jentene, etter at dei hadde dominert spesielt første omgang. I den andre kampen sin møtte dei toarlaget til Stord, og her måtte dei slita litt meir. Men då utespelarane "tok pause" utan at dommren hadde blåse av, heldt keeper Susanne Korsvik laget inne i kampen med firne redningar. Dermed kunne dei etter kvart jubla for sin andre siger for dagen.  

 
Totalt blei det spela åtte jentekampar i elleveårsklassen mellom seks forskjellige lag i tillegg til heimelaget. Stord og Kvinnherad stilte med to lag kvar, i tillegg møtte Mathopen, Sotra Foldnes og Lysekloster med eitt lag kvar.

 
Etter at ellevåringane var ferdige for dagen, fekk me sjå 14-årslaget til Fitjar i kamp mot Sædalen. Ingvild de Fine Olsen måtte etter kvart erfara at dei gamle klasseveninnene hennar frå Bergens-laget var altfor gode. Heile 24 gonger måtte Fitjar-keeper Mia Volden henta ballen ut av nettmaskene. Fitjar-jentene stonga hovudet mot veggen og stengene og måtte nøya seg med sju mål. 


I tillegg til mykje kjekk og sprek ungdom, kaffi og sunn mat i kiosken baud dagen på gjensyn med den gamle travaren Johannes Sæhle frå Bergens-klubben Viking. Få har dømt fleire kampar i Fitjar enn denne 75-åringen, som framleis har glimtet i auga. Eit synleg prov på at det ikkje er nokon grunn til å leggja årane inn om ein begynner å dra på åra.


Oversikt over dagens kampar på Fitjar finn du her, og via denne linken til handball.no kan lesa alle resultata. 

 


Elisabet R. Sæbø, var aggressiv både i forsvar og angrep, og her kjem ho gjennom og scorar mot Sotra Foldnes 2. Foto: Kjetil Rydland. 

 


Susanne Korsvik heldt laget inne i kampen då lagveninnene hennar slapp litt for mykje av. Foto: Kjetil Rydland. 

 


Jentene frå Kvinnherad både tapte og vann kampar, og såg ut til å trivast på Fitjar. Foto: Kjetil Rydland. 

 


Mia Volden fekk det strevsamt mot Sædalen. Foto: Kjetil Rydland. 

 


Johannes Sæhle har fylt 75 år, men dømmer framleis handballkampar nesten annankvar dag. Foto: Kjetil Rydland. 

Butikkar og tenester i sentrum "Klikk for å sjå alle"

.

Fitjarrussen med snill og velregissert r…

23.03.2018 Kjetil Rydland

± Anna Thorland og Fitjarrrussen er snart klare for russetida. Foto: Kjetil Rydland. Fitjarrussen med snill og velregissert revy Revyen til Fitjarrussen trekte fullt hus i Kultursalen torsdag kveld, og dei frammøtte hadde...

Les meir ...

Karatefolket feira med kake

22.03.2018 Kjetil Rydland

NM-vinnar Victoria M. Maraas sprettar NM-kaka. Foto: Privat. Karatefolket feira med kake På torsdagens trening fekk karateklubben i Øvrebygda besøk av ordførar Wenche Tislevoll, som var med og feira NM-gullet til Victoria M. Maraas.

Les meir ...

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet…

22.03.2018 Jonas

Fitjar kommune blir med i lobbyselskapet Hordfast AS Formannskapet i Fitjar vedtok i går å kjøpe aksjar selskapet som skal jobbe for raskast mogleg realisering av Hordfast.

Les meir ...
annonse
annonse

TellTursesongen opnar palmesøndag

22.03.2018 Kjetil Rydland

Handfjellssåto kom med på TellTur-programmet i fjor. Foto: FP-arkiv/KR. TellTur-sesongen opnar palmesøndag Tellturkodane for årets sesong er på plass på dei ulike turmåla i Stord og Fitjar, og sesongen opnar søndag 25. mars.

Les meir ...

Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen

22.03.2018 Kjetil Rydland

Bjørg Strømme, nummer tre frå venstre, er leiar i Hordaland Bygdekvinnelag. Foto: FP-arkiv/KR. Bygdekvinnene støttar Jordmorforeningen Hordaland Bygdekvinnelag hadde årsmøte på Stord helga 17--18. mars. Her vedtok dei ein resolusjon om den...

Les meir ...

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kro…

22.03.2018 Harald Johan Sandvik

Vil kjøpe brannbil til 3,2 millionar kroner Berre éin interessent, Egenes Brannteknikk AS, leverte tilbod på ny brannbil til Fitjar kommune. Formannskapet tilrår kjøp av brannbilen til 3,2 millionar kroner.

Les meir ...
annonse

Fagtorg "Klikk for å sjå alle"


Gudstenester i påska

23.03.2018 Kjetil Rydland

 Fitjar kyrkje i påskesol i fjor. Foto: FP-arkiv/KR.  Gudstenester i påska Sjå oversikt over gudstenestene i påska nedanfor.

Les meir ...